Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuva reikalauja „Gazprom“ derėtis dėl naujos dujų kainos (atnaujinta 13.38 val.)

Lietuva, surinkusi įrodymų, kad „Gazprom“ pažeidžia „Lietuvos dujų“ privatizavimo sutartį ir dujas Lietuvos vartotojams tiekia neteisinga kaina, ketvirtadienį išsiuntė koncernui pranešimą, kuriuo reikalauja ištaisyti sutarties pažeidimus.
Arvydas Sekmokas
Arvydas Sekmokas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

„Siūlome „Gazprom“ pradėti derybas dėl pažeidimo ištaisymo – dėl teisingos dujų, tiekiamų Lietuvos vartotojams, kainos. Siūlome šitas derybas rengti Briuselyje esančioje Lietuvos atstovybėje. Taip pat siūlome „Gazprom“ paviešinti „Lietuvos dujų“ privatizavimo sutartį, kad būtų galima objektyviai vertinti susidariusią situaciją“, – sakė energetikos ministras Arvydas Sekmokas.

Paklaustas, kokių privatizavimo sutarties pažeidimų padarė „Gazprom“, ministras įvardijo koncerno atstovų pareiškimus, kad dujų kaina Lietuvai yra didinama dėl politinių priežasčių ir yra maždaug 15 proc. aukštesnė nei valstybėms kaimynėms.

Tačiau kokia turėtų būti teisinga dujų kaina, kurią numato „Lietuvos dujų“ privatizavimo sutartis, A.Sekmokas neatskleidė, nes ji esanti konfidenciali. Ministras pasakė tik tiek, kad dujų kaina turėtų būti analizuojama nuo tada, kai bendrovė buvo privatizuota.

„Tikimės, kad „Gazprom“ nustatys teisingą dujų kainą Lietuvos vartotojams“, – kalbėjo A.Sekmokas. Ministerija dėl sutarties pažeidimo ištaisymo siūlo susitarti per 60 dienų. Kitu atveju žadama kreiptis į Stokholmo arbitražą dėl sutarties anuliavimo nuo jos sudarymo momento ir restitucijos.

Lietuva dėl diskriminacinių dujų kainų taikymo „Gazprom“ yra apskundusi Europos Komisijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius