-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuva tarsis su Rusija dėl turistinės laivybos Kuršių mariose ir vidaus vandenyse

Lietuvos ir Rusijos atstovai ketina aptarti turistinės laivybos Kuršių mariose ir Lietuvos bei Rusijos Kaliningrado srities vidaus vandenyse perspektyvas.
Laivas įplaukia į uostą.
Laivas įplaukia į uostą. / J.Andriejauskaitės nuotr.

Šis klausimas bus svarstomas ketvirtadienį Maskvoje vyksiančiame Lietuvos ir Rusijos dvišalės darbo grupės susitikime, kuriame taip pat bus aptarti ir kiti aktualūs bendradarbiavimo klausimai transporto srityje, teigiama Susisiekimo ministerijos pranešime.

Poilsinės nekomercinės laivybos ir vandens turizmo sąlygos turėtų būti patvirtintos dvišaliu Lietuvos ir Rusijos tarpvyriausybiniu susitarimu, kurio projektas šiuo metu yra derinamas. Taip pat numatoma aptarti laivybos pasienio kontrolės punkto Nida–Rybačij atidarymo klausimus.

Geležinkelių transporto srityje ketinama aptarti bendradarbiavimo galimybes, siekiant padidinti krovinių srautus į Klaipėdos ir Kaliningrado srities uostus. Taip pat bus įvertinta Lietuvos, Rusijos ir Baltarusijos geležinkelių įmonių darbo grupės veikla, organizuojant konteinerinį traukinį „Merkurijus“ maršrutu Klaipėda/Kaliningradas–Maskva, bei tariamasi dėl tolesnių darbų šiam projektui įgyvendinti.

Lietuva prašys Rusijos palaikyti Rytų–Vakarų transporto koridoriaus kūrimo iniciatyvą. Siekiant užtikrinti sklandų krovinių vežimą tarp Europos ir Azijos, siūloma surengti penkių valstybių – Baltarusijos, Kazachstano, Kinijos, Lietuvos ir Rusijos transporto ministrų susitikimą ir pasirašyti bendrą deklaraciją.

Lietuvos delegacijai Maskvoje vadovauja susisiekimo viceministras Arūnas Štaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius