-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuva tikisi, kad Rusijai pakaks vietinių pieno produktų kokybės garantijų

Lietuvos institucijos Rusijai pateikė dokumentus, paaiškinančius, kaip šalyje veikia pieno produktų tyrimų ir kokybės užtikrinimo sistema, bei tikisi, kad to pakaks, jog rugsėjo pradžioje būtų atšauktas šių gaminių eksporto draudimas į Rusiją.
Pienininkas
Pienininkas / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.
Temos: 2 Rusija Pienas

„Yra du būdai spręsti šį klausimą – mūsų pačių garantijų pateikimas arba kvietimas į Lietuvą Rusijos inspektorių. Tikimės, kad pirmojo varianto užteks“, – BNS sakė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Kazimieras Lukauskas.

Jo teigimu, ketvirtadienį Maskvoje Rusijos žinyboms pateikti apie 170 puslapių apimties dokumentai dėl pieno ir jo produktų tyrimų, kokybės užtikrinimo Lietuvoje. Rusija lietuviškų pieno produktų nuo pirmadienio neįsileidžia, nes ankstesnėse partijose aptiko antibiotiko tetraciklino pėdsakų.

Anot K.Lukausko, dėl Lietuvoje taikomos metodologijos Rusijos pareigūnai pretenzijų neturėjo. „Aišku, paraleliai šiuo klausimu dirba Europos Sąjunga, bet kol kas susitarti nepavyksta“, – teigė K.Lukauskas.

Maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko teigimu, keturios Lietuvos pieno perdirbimo įmonės patirs nuostolių dėl draudimo įvežti pieno produktus į Rusiją, tačiau nepasakė, kokis gali būti praradimų mastas.

Rusija nuo praėjusio pirmadienio uždraudė „Pieno žvaigždžių“ filialo Mažeikių pieninės, „Žemaitijos pieno“ Telšių filialo, „Rokiškio sūrio“ filialo Ukmergės pieninės ir antrinės įmonės „Rokiškio pienas“ produktų, kuriuose rasta antibiotikų, importą.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius