Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

Lietuva turės komercijos atašė Miunchene

Vyriausybė trečiadienį nutarė įsteigti komercijos atašė pareigybę trečiame pagal dydį Vokietijos mieste Miunchene. Jis bus atsakingas už Lietuvos ekonominę diplomatiją Vokietijos pietinėse ir vakarinėse žemėse, darbą su Lietuvos diaspora regione.
Pinigai
Pinigai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Ši pareigybė į Bavarijos regiono sostinę bus perkelta iš Berlyno, o visoje Vokietijoje vietoj trijų atašė liks tik du, trečiadienį pranešė Ekonomikos ir inovacijų ministerija (EIM).

„Komercijos atašė etatų diversifikavimas padės daugiau dėmesio skirti Bavarijos žemei, o tai, neabejoju, paskatins lietuviškų prekių ir paslaugų eksportą, taip pat padės pritraukti tiesioginių užsienio investicijų ir paskatins šalių technologinį bendradarbiavimą“, – pranešime sakė viceministras Karolis Žemaitis.

Ministrė Aušrinė Armonaitė sako, kad verslui yra itin svarbu turėti ekonominės diplomatijos atstovą strategiškai svarbioje Vokietijos rinkoje, kuri pernai buvo pagrindinė Lietuvos importo ir trečia didžiausia eksporto partnerė.

2023 metais Lietuvos ir Vokietijos prekybos apyvarta siekė 9,24 mlrd. eurų. Lietuva į šalį eksportavo prekių už 3,06 mlrd. eurų, importavo – už 6,17 mlrd. eurų.

Be Vokietijos, Lietuva turi komercijos atašė JK, Švedijoje, Norvegijoje, Danijoje, Suomijoje, Prancūzijoje, Nyderlanduose, Lenkijoje, Ukrainoje, Izraelyje, Japonijoje, Pietų Korėjoje, Singapūre, Jungtinėse Amerikos Valstijose, Italijoje. Prekybos atstovas taip pat dirba Taivano sostinėje Taipėjuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite
15min naujienlaiškius