-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvai eurą realu įsivesti 2014 metais, teigia premjeras A.Kubilius

Lietuvai eurą įsivesti yra realu „maždaug 2014 metais“, penktadienį sakė premjeras Andrius Kubilius ir pareiškė, kad Estijos sugebėjimas įsivesti eurą kitąmet būtų laimėjimas visoms Baltijos šalims.
Euras
Euras / Gedimino Savickio/BFL nuotr.

„Visiškai akivaizdu, kad mes tikrai tuo pat metu negalėsime įsivesti. Mes galime kalbėti realistiškai apie maždaug 2014 metus“, – BNS penktadienį sakė A.Kubilius po Latvijoje įvykusio susitikimo su Latvijos ir Estijos premjerais.

Anot Lietuvos Vyriausybės vadovo, jei Estijai pavyks įsivesti bendrą Europos Sąjungos valiutą nuo 2011-ųjų sausio 1 dienos, tai būtų laimėjimas visam regionui ir pavyzdys Lietuvos politikams vykdyti atsakingą finansinę politiką.

„Tikiuosi, kad Estijos pavyzdys įtikins ir Lietuvos politikos, socialinius partnerius. Tokia politika, kokią Estija įgyvendino dar iki krizės pradžios ir kuri leidžia jiems išeiti iš krizės su euro įvedimu, turi būti labai aiškus įrodymas, jog atsakinga finansinė politika, neišlaidaujanti finansinė politika turi būti mūsų ilgalaikė strategija“, – telefonu iš Latvijos Bauskės miesto BNS sakė premjeras.

Latvija taip pat teigia besitikinti, kad eurą įsives 2014 metais.

BNS paklaustas, ar trejais metais anksčiau eurą įsivesdami estai nenuviliotų investuotojų nuo kitų Baltijos šalių, A.Kubilius sakė, kad atsižvelgdama į patirtį Vidurio Europoje Lietuva turi galimybių kitomis priemonėmis „išlyginti Estijos konkurencinį pranašumą“.

„Aš taip nepulčiau skausmingai nagrinėti, nes, manau, tikrai turime galimybių ir kitomis priemonėmis šį konkurencinį Estijos pranašumą išlyginti. Tai, kad viena iš Baltijos šalių sugeba įsivesti eurą, rodys investuotojams, kad ir kitos šalys – Latvija ir Lietuva – taip pat įsives. Galime pažiūrėti ir į Centrinės Europos šalis – eurą jau turi Slovėnija ir Slovakija, bet tai nesugriauna tokių šalių kaip Čekija ar Lenkija ekonomikų“, – teigė Lietuvos premjeras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius