-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvai gali tekti grąžinti žuvų aukcionui gautą 4,2 mln. litų ES paramą

Dėl viešųjų pirkimų pažeidimų Lietuvai gali tekti grąžinti 4,23 mln. litų Europos Sąjungos (ES) paramą, kuri buvo skirta Klaipėdos žuvų aukciono statybai.
ES valiuta
ES valiuta / Photos.com nuotr.

Tačiau nei Nacionalinei mokėjimų agentūra (NMA), nei Žemės ūkio bei Finansų ministerijos neatskleidžia, kokie pažeidimai buvo nustatyti, ketvirtadienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

„Sudaryta komisija pritarė NMA, kad projekte yra Viešųjų pirkimų įstatymo pažeidimų bei neatitikimų ES paramos taisyklėms. Komisija rekomendavo agentūrai su paramos gavėju nutraukti paramos teikimo sutartį ir susigrąžinti 4,23 mln. litų ES paramos lėšų“, – sakė laikinasis NMA Kaimo plėtros programų departamento direktorius Vaidas Timinskas.

Anot jo, šis klausimas iškeltas dabar, paaiškėjus naujoms aplinkybėms ir nepasibaigus projekto priežiūros laikotarpiui, apie šį atvejį yra informuota ES.

„Dėl ES pinigų ir pažeidimų Finansų ministerijos klauskite, nes ne mes administruojame tuos reikalus. Mus informavo Finansų ministerija, kad užfiksuota s pažeidimas statant tą aukcioną. Nežinome, kokios bus sankcijos toliau“, – sakė aukcioną valdančios Žemės ūkio ministerijos viceministras Aušrys Macijauskas.

Finansų ministerija aiškina, kad NMA atliko patikrą ir nustatė, jog ES paramos lėšomis finansuojamo aukciono projekto viešųjų pirkimų sutartys buvo pasirašytos ir įgyvendintos pažeidžiant pagrindinius viešųjų pirkimų principus.

Žemės ūkio ministerijai priklausantį žuvininkystės produktų aukcioną, kainavusį apie 6,6 mln. litų, Klaipėdos žvejų uostelyje bendrovė „Klaipėdos hidrotechnika“ pastatė 2007 metais. ES šiam projektui skyrė 4,23 mln. litų paramą.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius