-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuviai atranda reguliuojamo aukščio stalus

Lietuvos įmonės vis labiau domisi ergonomiška darbo aplinka – baldų parduotuvėse apsilankę įmonių atstovai jau teiraujasi ergonomiškų biuro baldų. Iki šiol domėjęsi patogiomis kėdėmis, jie atranda ir naujovę Lietuvoje – reguliuojamo aukščio stalus. Šiais metais baldų gamintojai tokių stalų pardavė net iki 8 kartų daugiau.
Reguliuojamas stalas
Reguliuojamas stalas / „ERGO Drive“ nuotr.
Temos: 2 Lietuviai Stalas

„Lietuviai jau žino reguliuojamo aukščio kėdes, o štai reguliuojamo aukščio stalai, kuriuos namuose ir biuruose naudoja per 70 proc. skandinavų, mūsų šalyje vis dar laikomi naujove, – sako švediškų reguliuojamo aukščio sistemų biurui ir namams „ERGO Drive“ atstovas Lietuvoje, bendrovės „Statga“ rinkodaros vadovas Darius Urlakis. – Tokius stalus mūsų šalyje renkasi įmonės, kurių vadovai supranta tiesioginį ryšį tarp darbo vietos komforto ir darbuotojo produktyvumo.“ D.Urlakio teigimu, pamažu šiuos stalus „atranda“ ir pavieniai žmonės, ilgas darbo valandas praleidžiantys sėdėdami – architektai, programuotojai, interneto puslapių dizaineriai ir kt. Reguliuojamo aukščio stalus žmonės renkasi ir į vaikų kambarius, nes stalą galima pritaikyti augančiam vaikui, ir į virtuvę, kaip patogius gaminant valgį darbastalius.

Baldus gaminančios bendrovės „Narbutas“ direktorės Ingridos Paužienės teigimu, susidomėjimas reguliuojamo aukščio stalais sparčiai auga. „Iki 2010 metų pasitaikydavo tik pavienių užklausimų – žmonės šiuos stalus pamatydavo užsienyje, susidomėdavo, todėl ir kreipdavosi. Šiais metais, palyginti su pernai, reguliuojamo aukščio stalų pardavimai išaugo net 8 kartus, – pastebi I.Paužienė. – Be to, vis dažniau pasitaiko užklausimų ir didesniam kiekiui“.

I.Paužienė taip pat pastebi, jog prieš kelerius metus įmonės ergonomiškus stalus užsakydavo tik aukščiausio lygio vadovams, tačiau šiuo metu vis dažniau stalai perkami visiems įmonės darbuotojams: „Dažniausiai ergonomiškais stalais domisi IT ir logistikos įmonės, kadangi jų darbuotojai visą darbo dieną praleidžia sėdėdami“.

Kitos bendrovės – „Ergolain“ – pardavimų vadovas Rimvydas Bartkus augančius reguliuojamo aukščio stalų pardavimus sieja su užsienio, dažniausiai skandinaviško, kapitalo įmonių atėjimu į Lietuvą. Jo teigimu, patys lietuviai daugiausia orientuojasi į ekonomiškumą ir estetiką. „Mūsų šalies verslininkai dažnai stalus renkasi pagal prabangą, įmantrumą – kaip valdomo turto bei esamo statuso atspindėjimą, – sako R. Bartkus. – Pasitaiko ir tokių, kurie nusipirkę reguliuojamo aukščio stalą, turbūt kaip pažangią naujovę, nesinaudoja visomis funkcijomis – prie jo tik sėdi“.

R.Bartkus pastebi, jog Lietuvos bendrovės ergonomiškus biuro baldus pradėjo pirkti ne taip seniai, todėl lietuviams dar trūksta informacijos apie šių baldų naudą. Apie reguliuojamo aukščio stalus – ypač. „Ateities biuruose nebeliks aiškiai apibrėžtų darbo vietų kiekvienam darbuotojui, – pastebi R. Bartkus. – Tokiuose biuruose smarkiai išpopuliarės ir ergonomiški stalai.“ Jo nuomone, reguliuojamo aukščio stalai taip pat bus naudojami ilgiems susitikimams ar posėdžiams sutrumpinti.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius