-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai ne gyvybės draudimui išleidžia vos 100 eurų per metus

Lietuviai ne gyvybės draudimui skiria mažiausiai pinigų, palyginti su naujųjų ES narių gyventojais, rodo Lietuvos draudikų asociacijos atliktas tyrimas.
Pinigai
Pinigai / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Lietuvoje vienam gyventojui, palyginti su Slovėnija, Čekija, Estija, Slovakija, Lenkija, Vengrija ir Latvija, tenka mažiausiai ne gyvybės draudimui skiriamų lėšų – vidutiniškai 327 Lt vienam gyventojui per metus.

Tuo tarpu, daugiausia lėšų ne gyvybės draudimui skiria Slovėnijos gyventojai – net 7,5 karto daugiau nei lietuviai – 2483 Lt.

„Tokiai Lietuvos draudimo skvarbos situacijai pirmiausia įtakos turi žemas bendrojo vidaus produkto (BVP) rodiklis, – tvirtina asociacijos direktorius Andrius Romanovskis. – Kita vertus, didelę įtaką turi draudimo tradicijos kiekvienoje valstybėje. Šalyse, kur privalomasis draudimas įvestas anksčiau, natūralu, kad bendras išdraustumas yra geresnis.“

Transporto priemonių, civilinės atsakomybės,  vadinamojo kasko ir turto draudimas yra populiariausios ne gyvybės draudimo rūšys.

Kasko draudimą turi 10 proc. fizinių asmenų, tuo metu trečdalis juridinių asmenų yra apdraudę transporto priemones.. „Žmonės klaidingai įsivaizduoja, kad draudžiamo tik nauji automobiliai. Tai toli gražu nėra“, – teigė asociacijos direktorius.

Daugiau negu pusė žmonių draudžia savo namus. „Žmonės, gyvenantys namuose, supranta, kad gali patirti daug didesnę žalą nei buto gyventojai“, – teigė A.Romanovskis.

Namuose esantį turtą draudžia vos 13 proc. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius