Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai slidinėjimo kurortuose elgiasi atsargiai, todėl didelių traumų išvengia

Šiltesnė nei įprasta žiema mūsų šalies slidinėtojus veja į kurortus užsienyje. Kalnų trasos kol kas palankios lietuviams – patiriamų žalų statistika šį sezoną nėra didelė.
Liepkalnyje atidarytas slidinėjimo sezonas
Liepkalnyje atidarytas slidinėjimo sezonas / Vilniaus savivaldybės nuotr.

Nuo praėjusių metų gruodžio iki šių metų vasario mėnesio didžiausia bendrovės „ERGO Insurance“ išmokėta suma už žalą slidinėjant siekė daugiau nei 3,5 tūkst. litų. Tuo pačiu laikotarpiu pernai maksimali išmoka buvo net keturis kartus didesnė – apie 14 tūkst. litų.

Į draudimo apmokamą sumą įskaičiuojamos greitosios pagalbos, transportavimo bei kitos su asmens gydymu susijusios išlaidos.

„Ne pirmą kartą į slidinėjimo kurortus susiruošę lietuviai dažniausiai teiraujasi, ar nelaimės atveju bus apmokėtas transportavimas helikopteriu iki artimiausios ligoninės, – galbūt dėl to, kad ši išlaidų dalis patyrus traumą sudaro didelę dalį žalos sumos“, – teigia bendrovės žalų administravimo direktorius Baltijos šalyse Audrius Pilčicas.

Slidinėjimo instruktore Austrijoje dirbanti lietuvė Eglė Čėsnaitė teigia, kad, norint jaustis saugiam kalnuose, kaip ir keliuose, būtina laikytis taisyklių.

Paradoksalu, tačiau neatsargiausiai slidinėja labiausiai patyrę slidininkai, kuriems norisi išbandyti statesnes ir pavojingesnes trasas.

„Slidinėjimo pamokas savo mokiniams visada pradedame nuo supažindinimo su kalnų taisyklėmis: atsargumo, saugaus greičio, tinkamų trasų pasirinkimo, savo įgūdžių įvertinimo bei blaivaus proto. Tačiau, kad ir kaip atsargiai čiuoši pats, slidinėjimas yra toks sportas, kuriame visada yra tikimybė susižeisti, todėl žmogus, čiuožiantis iš galo, yra atsakingas už slidinėtojus priešais. Paradoksalu, tačiau neatsargiausiai slidinėja labiausiai patyrę slidininkai, kuriems norisi išbandyti statesnes ir pavojingesnes trasas“, – pasakoja E. Čėsnaitė.

Traumas kalnuose patiria tiek naujokai, tiek patyrę mėgėjai, save laikantys profesionalais, todėl draudikai ragina nepamiršti saugaus slidinėjimo taisyklių, mūvėti šalmą, rinktis trasas pagal savo patirtį ir fizinį pasirengimą, o prieš čiuožiant atsakingai apžiūrėti ir paruošti slidinėjimo įrangą.   

Draudimo bendrovės duomenimis Baltijos šalyse, estai prieš keliaudami slidinėti dažniau yra linkę apdrausti ir savo bagažą, o lietuviai apsiriboja medicininių išlaidų draudimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius