Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
04 23

Lietuviai užplūdo investicinio aukso parduotuves: kaina nesustoja augti

Praėjusios savaitės penktadienį, balandžio 19 d., aukso kaina pasiekė naują rekordinę sumą – apie 2390 JAV dolerių (apie 2253 eurus) už Trojos unciją. Taip aukso kainai nenustojant augti lietuviai nusprendė imtis veiksmų – pirkti šį taurųjį metalą arba uždirbti jį parduodant.
Aukso luitas
Aukso luitas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tinklalapio „Goldprice.org“ duomenimis, per pastarąsias 30 dienų aukso kaina išaugo daugiau apie 10 proc., o per 6 mėnesius – net 21 proc.

Taip kylant kainai atsirado ir norinčių iš to uždirbti. Investiciniu auksu, sidabru, platina bei paladžiu prekiaujančios įmonės „Florinus“ vadovas Žilvinas Leškevičius pasakoja, jog atsirado daugiau klientų, kurie nori parduoti anksčiau įsigytą auksą.

Vien per pirmas dvi kovo savaites „Florinus“ supirko aukso už 440 788 eurus, o per pirmas dvi balandžio savaites – už 288 311 eurų.

„Aukso kainai pakilus ir viršijus visus rekordus parduotuvėse turėjome žmonių antplūdį. Visi norėjo auksą parduoti. Bet tai nebuvo rekordiniai supirkimai, esame turėję didesnių. Aukso supirkimas ir pardavimas nuolat banguoja“, – 15min kalbėjo Ž.Leškevičius.

Nemažai yra ir norinčių įsigyti aukso.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius