Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai vis dar skolingi valstybei milijonus

Šimtai tūkstančių piliečių tebėra valstybės skolininkų sąraše, iš jų milijonus litų mokesčių inspektoriai tikisi susigrąžinti gražiuoju.
Pinigai
Piliečių skola dar neištirpo / Algirdo Kubaičio/BFL nuotr.

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) duomenimis, rugsėjo viduryje 25 tūkst. gyventojų dar buvo skolingi apie 18 mln. litų privalomojo sveikatos draudimo (PSD) įmokų, pirmadienį informuoja dienraštis „Kauno diena“.

Dar per 240 tūkst. žmonių neatsiskaitė dėl taikyto per didelio neapmokestinamojo pajamų dydžio – jie tebėra skolingi 28 mln. litų.

VMI Viešųjų ryšių skyriaus vedėjas Darius Buta tvirtina, kad iki šiol VMI nė dėl vieno skolininko dar nesikreipė į antstolius.

Šių metų pradžioje Lietuvą supurtė skandalas – tauta prasiskolino savo valstybei. Maždaug 330 tūkst. dirbančių gyventojų įklimpo į skolas dėl taikyto per didelio neapmokestinamojo pajamų dydžio. Emigrantai, užsienyje studijuojantys asmenys, į darbo biržą nesikreipę bedarbiai, namų šeimininkės liko skolingi daugiau kaip 66 mln. litų už 2009 metais nesumokėtas PSD įmokas – kiekvienas po 864 litus. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius