Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvio sukurtas žaidimas skina laurus konkursuose: „Norėjau sukurti žiauriausią galvosūkį“

Programuotojas Dmitrijus Babičius Pasaulio žaidimų kūrėjų čempionate iškovojo trečiąją vietą su savo kūrybos video žaidimu – galvosūkiu „PyroMind“. Dabar jis tikisi sulaukti komercinės sėkmės „Steam“ platformoje, kur žaidimą pardavinės už 2,99 Eur.
Dmitrijus Babičius Suomijoje
Dmitrijus Babičius Suomijoje

Savaitę trukusio turo metu žaidimas „PyroMind“ buvo pristatytas „Angry Birds“ kūrėjų „Rovio“ būstinėje ir Suomijos parlamento rūmuose, kur žaidimą išbandė ir šalies parlamentarai. Turo metu vykusiame Pasaulio žaidimų kūrėjų čempionate lietuviškas galvosūkis buvo įvertintas bronzos medaliu.

15min skaitytojo nuotr./D.Babičiaus žaidimas įvertintas bronzos medaliu
15min skaitytojo nuotr./D.Babičiaus žaidimas įvertintas bronzos medaliu

„Žaidimą net išbandė patys parlamento nariai. Viena parlamentarė prieš „sprogdama“ surinko penkis šimtus taškų, – prisimena D.Babičius. – Net patyręs žaidėjas retai pasiekia tokį rezultatą.“

Jis tikina, kad norėjo sukurti „žiauriausią galvosūkį video žaidimų istorijoje“.

15min skaitytojo nuotr./„PyroMind“ žaidimo vaizdas
15min skaitytojo nuotr./„PyroMind“ žaidimo vaizdas

„Aplink jus – bombų nusėtas laukas. Galite atlikti tik tris ėjimus, ir tada viskas išlėks į orą. Padėtis atrodo katastrofiška. Vienintelė viltis išgyventi – atsargiai nukenksminti artimiausius sprogmenis taip, kad likusių sukelta grandininė reakcija praūžtų visai šalia, tačiau aplenktų jus per plauką“, – taip apie savo žaidimą pranešime spaudai pasakoja pats D.Babičius.

Dabar programuotojo viltys – žaidimą patalpinti „Steam“ platformoje, kad jis taptų prieinamas viešai. Žaidimas turėtų pasirodyti trečiadienį, o jo kaina – 2,99 Eur.

„2017-aisiais dirbau kelioms žaidimų studijomis ir nuosavus projektus buvau apleidęs. Išsiunčiau bandomąją „PyroMind“ versiją į Pasaulio čempionatą lyg tarp kitko, be jokių vilčių. Po mėnesio apstulbęs skaičiau laišką: „PyroMind“ pateko į finalą, esu kviečiamas į Suomiją“, – stebėjosi žaidimo kūrėjas.

15min skaitytojo nuotr./„PyroMind“ žaidimas
15min skaitytojo nuotr./„PyroMind“ žaidimas

Tai ne pirmasis žaidimo apdovanojimas. Ankstyvas „PyroMind“ prototipas buvo išrinktas geriausiu Lietuvoje vykusio AppCamp hakatono žaidimu, o pernai „PyroMind“ pateko į tarptautinio „Nordic Game Discovery“ konkurso finalą. Šiais metais jis tapo vienu pirmųjų „Hatch“ platformos žaidimu. Ši platforma skirta mobiliesiems įrenginiams.

„PyroMind“ – žiaurus žaidimas. Jame nėra nė lašo kraujo, tačiau žaidėjui jis negailestingas. Vienintelė klaida – ir jūs skuteliais išlekiate į orą. Jokių papildomų gyvybių, jokio pasigailėjimo. Stengiausi sukurti žiauriausią galvosūkį video žaidimų istorijoje“, – sako D.Babičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius