Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Lietuviški mobilieji mokėjimai jau veikia – paleido sukurtą programėlę

Mobiliojo ryšio operatorių kuriamą mokėjimų platformą „MoQ beta“ jau gali atsisiųsti pirmieji išmaniųjų telefonų turėtojai – kol kas programėlė veiks pirmiesiems 30 tūkstančių gyventojų, mat ji dar testuojama. Patikinama, kad šia programėle jau galima nemokamai atsiskaityti daugumoje lietuviškų internetinių parduotuvių.
MoQ mokėjimų programėlė
MoQ mokėjimų programėlė / „Mobiliųjų mokėjimų“ nuotr.

„Bitė Lietuva“, „Tele2“ ir „Telia Lietuva“ sukurta mobiliųjų mokėjimų platforma „MoQ“ leidžia telefonu atsiskaityti už prekes ir paslaugas visą parą, taip pat atlikti pavedimus nemokamai.

Pirmiesiems vartotojams „MoQ beta“ prieinama „Google Play“ ar „App Store“ parduotuvėse. Kol kas programėlę gali atsisiųsti 30 000 vartotojų, siekiant išvengti sisteminių šokų. Pirmame etape bandymuose dalyvavo 1000 vartotojų.

„Mobiliųjų mokėjimų“ nuotr./MoQ programėlė mokėjimams
„Mobiliųjų mokėjimų“ nuotr./MoQ programėlė mokėjimams

Kūrėjai nurodo, kad mokėjimų platforma jau dabar yra visiškai funkcionali ir itin paprasta naudotis, ja galima atsiskaityti 90 proc. lietuviškų internetinių parduotuvių. „MoQ“ platforma taip pat integruota didžiausių rinkos dalyvių „Pigu.lt“, „Senukai.lt“, „Varle.lt“ parduotuvėse.

„MoQ“ partnerių tinklas nuolat plėsis ir pamažu leis apskritai pamiršti piniginę namuose”, – sako UAB „Mobilieji mokėjimai“ vadovė Monika Rimkūnaitė-Bložė.

Asmeninio archyvo nuotr./Monika Rimkūnaitė Bložė
Asmeninio archyvo nuotr./Monika Rimkūnaitė Bložė

Anot jos, jokio skirtumo, kurio operatoriaus klientas yra gyventojas – nėra priklausomybės nuo banko ar kortelės. Pervedimas tarp „MoQ“ naudotojų įvykdomas akimirksniu ir nemokamai, o norint pervesti pinigų bičiuliui ar pažįstamam, pakanka žinoti jo mobilaus telefono numerį.

„Atsiskaitymo internetinėje parduotuvėje kelias yra maksimaliai patogus vartotojui, nes operacijai naudojantis „MoQ“ atlikti tereikia vieno mygtuko spustelėjimo. O maloni vartotojo patirtis reiškia dividendus prekybininkui – panašūs sprendimai kitose šalyse e-parduotuvėms padidino vartotojų aktyvumą, nes paprastesnis ir greitesnis atsiskaitymas reiškia patogesnį apsipirkimą“, – pažymėjo „Mobiliųjų mokėjimų“ vadovė.

Vieni pirmųjų prie platformos prisijungė degalinių tinklas „Viada“, restoranai „Manami“, picerijų tinklas „Čili pizza“. Šiame etape „MoQ“ plėtros fizinėse prekybos vietose baze tapo kavinės ir restoranai sostinės centre.

Įmonė „Mobilieji mokėjimai“ lygiomis dalimis priklauso mobiliojo ryšio operatoriams „Bitė Lietuva“, „Tele2“ ir „Telia Lietuva“. Lietuvos bankas bendrovei „Mobilieji mokėjimai“ yra suteikęs elektroninių pinigų įstaigos ribotos veiklos licenciją, reikalingą vykdyti su momentiniais mokėjimais susijusią veiklą.

Mobiliojo ryšio operatoriai yra gavę Europos Komisijos leidimą kartu kurti bendrą mobiliųjų mokėjimų paslaugos teikimo platformą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius