Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviškos įmonės parduodamos už kelis šimtus litų

Sunkmečiu pats verslas tapo viena populiariausių prekių – prispausti skolų ir baimindamiesi bankroto šalies verslininkai vis dažniau ryžtasi parduoti įmones, o pigių prekių pirkėjų netrūksta.
Pastebima, kad šalyje daugėja parduodamų įmonių, kurias dažniausiai įsigyja kapitalo turintys fiziniai asmenys.
Pastebima, kad šalyje daugėja parduodamų įmonių, kurias dažniausiai įsigyja kapitalo turintys fiziniai asmenys. / AFP/Scanpix nuotr., „15min“ montažas
Temos: 1 Verslas

Įsigyti veikiančią ir pelną duodančią įmonę dabar taip pat paprasta – kaip batus, o ir pasirinkimas ne prastesnis, ketvirtadienį rašo dienraštis „Kauno diena“.

Įsisiūbavus krizei it grybai po lietaus ėmė dygti interneto portalai, siūlantys įdėti parduodamų verslo įmonių skelbimus.

Šiuo metu nesunkiai ir palyginti nebrangiai galima įsigyti kelionių agentūrą, kirpyklą, statybų įmonę, kaimo turizmo sodybą, restoraną, valyklą, autoservisą, laidojimo namus, viešbutį ir net paramos gavėjo statusą turinčią viešąją įstaigą.

Skelbimus apie parduodamas įmones skelbiančių interneto tinklalapių duomenimis, tarp pirkėjų populiariausios yra paslaugų įmonės. Toliau rikiuojasi transporto bendrovės su įsigytomis transporto priemonėmis, licencijas ir atestatus turinčios statybų bendrovės bei nekilnojamojo turto įmonės.

Dažniausiai pirkėjų ieško prekybos licenciją turinčios bendrovės: parduotuvės, kavinės, kebabinės, barai. Taip pat transporto, statybos ir paslaugų įmonės – kirpyklos, autoservisai.

Daugumos šių prekių kainos – sutartinės. Pigiausios įmonės kainuoja nuo vieno iki kelių šimtų litų. Tai jokios veiklos nevykdančios, Juridinių asmenų registre dar neįregistruotos bendrovės be įstatinio kapitalo, tačiau neretai turinčios leidimą užsiimti visų sričių veikla. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius