Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvių automobilius supirkinėja irakiečiai

Krovininiais automobiliais, už kuriuos Lietuvos verslininkai nebeišgali susimokėti, pradėjo aktyviai domėtis pirkėjai iš Afganistano, Irako ir Afrikos valstybių.
Kauno automobilių turgus
Automobiliai iš Lietuvos vis dažniau keliauja į egzotiškas šalis. / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.
Temos: 1 Irakas

Automobilių, kuriuos išperkamosios nuomos bendrovės perėmė iš nemokių savo klientų, skaičius artėja prie tūkstančio, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“. Prieš metus tokių mašinų buvo 10 kartų mažiau. Didžiąją dalį tokių automobilių sudaro krovininės mašinos, kurios Lietuvos rinkoje nebeturi paklausos.

„Mus gelbėja pirkėjai iš trečiųjų šalių: įvairių Afrikos valstybių, Irako, Irano ar net Afganistano“, – dienraščiui pasakojo bendrovės BRC ūkinio transporto skyriaus vadovas Martynas Slovikas. Užsieniečiai labiausiai domisi prabangiais, neseniai pagamintai automobiliais, savivarčiais, įranga, naudojama statybose. Pavyzdžiui, į Iraką galima įvežti ne senesnius kaip pusantrų metų naudotus krovininius automobilius. BRC atstovui susidarė įspūdis, kad mašinas perka labai turtingi žmonės arba jie labai gerai uždirba pardavę jas savo tėvynėje. Pirkėjai iš trečiųjų šalių Lietuvą renkasi todėl, kad čia naudoti vilkikai ir kiti automobiliai pigesni nei Vakarų Europoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius