Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Lietuvių piniginėse vis mažiau monetų arbatpinigiams: išeitis – kortelės, bet ryžtasi ne visi

Skaniai pavalgėte ir atsigėrėte, buvote maloniai aptarnauti, norite palikti arbatpinigių, bet piniginėje – nei monetų, nei banknotų? Jūs ne vieni – barai ir restoranai pastebi, kad klientų įpročiai keičiasi ir tai reiškia, jog darbuotojams tenka mažiau arbatpinigių. Išeitis iš šios situacijos – suteikti galimybę klientams arbatpinigių palikti ir mokėjimo kortelėmis, tačiau tam ryžtasi reta įstaiga.
Arbatpinigiai
Arbatpinigiai / 123RF.com nuotr.

Pastebima, kad dalies restoranų, kavinių ir barų lankytojų įpročiai keičiasi tiek dėl tobulėjančių ir populiarėjančių technologijų – išmaniųjų laikrodžių, atsiskaitymų telefonais – tiek dėl pandemijos, kurios metu skatinama rinktis atsiskaitymus kortelėmis siekiant išvengti viruso plitimo.

Dėl pandemijos iki 50 eurų buvo padidintas pastaruoju metu populiarėjančių bekontakčių atsiskaitymų limitas.

15min kalbinti barų, jau suteikiančių galimybę arbatpinigių palikti mokėjimo kortelėmis, vadovai džiaugiasi šio sprendimo rezultatais – arbatpinigių surenkama daugiau, patogia sistema patenkinti ir darbuotojai, ir klientai. To dar nesiūlantys restoranai apie tokį sprendimą galvoja, bet nesiryžta, nes jų netenkina šiuo metu taikoma arbatpinigių apmokestinimo sistema.

O ją siekiama keisti ne vienerius metus. Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė portalui 15min sakė, jog asociacija vykdo derybas su Valstybine mokesčių inspekcija (VMI) ir neseniai inspekcijai pasiūlė, kaip galėtų atrodyti arbatpinigių surinkimo ir paskirstymo schema.

123RF.com nuotr./Parduotuvė
123RF.com nuotr./Parduotuvė

Išbandė vieni pirmųjų ir pasiteisino – sumos išaugo

Vilniuje įsikūrusiame bare „Local Pub“ jau daugiau nei trejus metus klientams suteikiama galimybė palikti arbatpinigius mokėjimo kortelėmis. Kaip sako baro savininkas Vidmantas Čičelis, tokio sprendimo imtis paskatino tai, kad 70–80 proc. baro klientų atsiskaitydavo kortelėmis, tad sprendimas buvo natūralus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje