Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviškas tualetinis popierius užsienyje kainuoja kone perpus pigiau

Lietuvoje pagamintas tualetinis popierius kai kuriose šalyse kainuoja kone perpus pigiau. Gamintojai sako, kad nors didžiąją dalį produkto kainos lemia žaliava, tam įtakos turi ir šalies ekonominė padėtis.
Deficitine preke tapusio tualetinio popieriaus gamybą prižiūrės kariškiai
Deficitine preke tapusio tualetinio popieriaus gamybą prižiūrės kariškiai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Lietuviškas tualetinis popierius Lietuvoje kainuoja 4,35 euro, Baltarusijoje – 3,47 euro, Švedijoje apie 3,34 euro, Norvegijoje apie 3,23 euro, o Olandijoje – 2,60 euro“, – to paties tualetinio popieriaus kainas skirtingose šalyse įvardino 15min skaitytojas ir pateikė įrodymus.

15min skaitytojai jau ne pirmą kartą pastebi, kad kai kurie Lietuvoje pagaminti produktai mūsų šalyje gerokai brangesni nei eksporto rinkose.

Šįkart pastebėtas tualetinio popieriaus „Grite Plius Ecological“ 24 vienetų pakuotės kainų skirtumas skirtingose Europos šalyse.

Kol „Senukų“ prekybos centre jis kainuoja 4,35 euro, o, pavyzdžiui, viename Olandijos prekybos centre kone perpus pigiau – 2,60 euro.

Tualetinio popieriaus kainų skirtumai
Tualetinio popieriaus kainų skirtumai

Kainos priklauso ir nuo šalies ekonomikos

Tualetinį popierių gaminančios įmonės „Grigeo“ generalinis direktoriaus Robertas Krutikovas komentare 15min aiškino, kad bendrai produkto kainai įtakos turi ir šalies ekonominė situacija.

„Produkto kainą Lietuvoje ir kitose šalyse lemia skirtingos dedamosios, iš kurių tik viena priklauso nuo gamintojo. Didžiąją dalį sudaro žaliavos kaina, pridėtinės vertės mokesčio dydis, logistika, šalies ekonominė situacija, perkamoji galia. Jai taip pat įtakos turi rinkos dydis ir konkurencija“, – teigė R.Krutikovas.

Didžiąją dalį sudaro žaliavos kaina, pridėtinės vertės mokesčio dydis, logistika, šalies ekonominė situacija, perkamoji galia. Jai taip pat įtakos turi rinkos dydis ir konkurencija, – aiškino R.Krutikovas.

Jo teigimu, įmonė užsiima didmenine prekyba, todėl visų pardavinėjamų kainų žinoti negali.

„Kainos skirtingose šalyse ir Lietuvoje taip pat gali skirtis jas vertinant akcijų metu ir be jų. Pavyzdžiui, Lietuvoje dėl rinkos specifikos, akcijos vykdomos reguliariai ir nuolaidos nemaža dalimi lemia kainos pokyčius. Kadangi užsiimame didmenine prekyba, visų pardavėjų nurodomų kainų žinoti negalime“, – rašė įmonės generalinis direktorius.

Remiantis 15min pateiktais Statistikos departamento duomenimis, Lietuvoje tualetinio popieriaus kainos kyla kasmet.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius