-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje jau baudžiami ir alkoholio pirkėjai – per sausį įkliuvo beveik 50

Lietuvoje tampa rizikinga ne tik parduoti, bet ir pirkti alkoholį. Nors praėjo dar tik mėnuo nuo naujų alkoholio prekybos ribojimų, jau nubausti 43 pirkėjai, kurie pirko alkoholį uždraustu metu. Anksčiau tai buvo tik pardavėjų atsakomybė. 
Naktinė prekyba alkoholiu
Naktinė prekyba alkoholiu / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Iki šiol buvo galima bausti tik pardavėjus, ne laiku pardavusius alkoholinius gėrimus. Bet nuo šių metų baudžiami ir pirkėjai, kurie naktimis išsineša gėrimus. Jiems surašomi protokolai ir skiriama piniginė bauda, nors alkoholį įsigijo legaliai iš maitinimo vietų.

Pirmą kartą sulaikytas pirkėjas baudžiamas nuo 14 iki 30 eurų bauda, jei įkliūva antrą kartą ir daugiau – 30–90 eurų bauda.

Pirmą kartą sulaikytas pirkėjas baudžiamas nuo 14 iki 30 eurų bauda, jei įkliūva antrą kartą ir daugiau – 30–90 eurų bauda. Bet kuriuo atveju gėrimai yra konfiskuojami.

Pagal dabartinę tvarką jie turėtų suvartoti gėrimus prekybos vietoje, pavyzdžiui, naktimis veikiančiuose kioskuose, kurie formaliai yra maitinimo įstaigos. Tačiau gėrimus pirkėjai nešasi su savimi ir juos užklumpa policijos pareigūnai reidų metu.

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas (NTAKD) skelbia, kad visą sausį vykdė reidus įvairiuose šalies miestuose. Klaipėdoje vieno alkoholį pardavinėjančio kiosko, virtusio baru, savininkai buvo nubausti 7 kartus – tiek kartų užfiksuota, kad pirkėjai gėrimus nešėsi draudžiamu metu.

„Tuose kioskuose pardavėjai gėrimus supilsto į vienkartinę tarą ir dar su dangteliais – kad neišsilaistytų nešant. Be to, ir maišelį duoda. Taigi taip pirkėjui palengvina išsinešimą, nors suvartoti galima tik vietoje“, – pastebėjo NTAKD Tabako ir alkoholio kontrolės skyriaus vyriausiasis specialistas Jurgis Kazlauskas. Todėl departamentas mano, kad naktiniai alkoholio prekybos taškai patys sudaro sąlygas, kad pirkėjai patogiai išsineštų alkoholinius gėrimus. Dabartiniai prekybos suvaržymai draudžia išsinešti alkoholį po 20 valandos darbo dienomis ir po 15 valandos sekmadieniais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius