Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje laivus stačiusią ir remontavusią Kipro įmonę pasivijo 1,6 mln. Lt skola biudžetui

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Klaipėdos AVMI) išaiškino Kipre registruotą bendrovę, kuri siekdama išvengti mokesčių dvejus metus delsė registruoti užsienio buveinę Lietuvoje. Už laivų statybos ir remonto darbus Klaipėdos uoste bendrovė gavo per 5,4 mln. Lt pajamų, tačiau jų nedeklaravo. Mokestinio patikrinimo metu priskaičiuota sumokėti apie 1,6 mln. litų pelno mokesčio ir gyventojų pajamų mokesčio (GPM), taip pat delspinigių ir baudų. Dėl skolos Lietuvos biudžetui išieškojimo bus kreiptasi į Kipro mokesčių administratorių.
Jūra
Jūra

Kipro įmonė 2008-2010 metais pagal sutartis nepertraukiamai vykdė laivų konstrukcijų montavimo, surinkimo, vamzdynų montavimo ir suvirinimo, laivų korpusų blokų bei antstatų valymo ir  dažymo darbus. Tuo tikslu dirbti Lietuvoje leidimai buvo išduoti 64 įmonės darbuotojams, daugiausiai NVS šalių piliečiams. Įmonė rūpinosi jų apgyvendinimu, padengdavo kelionės ir pragyvenimo išlaidas,  mokėjo atlyginimą. Tai patvirtino Kipro mokesčių administratorius, kurio duomenimis, darbuotojams iš viso buvo išmokėta apie 300 tūkst. eurų suma.

„Kipro bendrovė vykdė Lietuvoje ūkinę komercinę veiklą, tačiau pažeidžiant mūsų šalies teisės aktus nuolatinės buveinės čia neregistravo, apmokestinamojo pelno bei pelno mokesčio Lietuvoje neapskaičiavo ir nedeklaravo, taip pat nedeklaravo išmokėto darbo užmokesčio bei išskaityto GPM. Patikrinimo metu iš viso apskaičiuota apie 1,6 mln. papildomų mokėtinų sumų: per 0,7 mln. litų pelno mokesčio, apie 0,2 mln. Lt GPM, taip pat delspinigių ir baudų“, – sakė Klaipėdos AVMI Kontrolės departamento direktoriaus pavaduotoja Vida Okuličienė, pabrėžusi, jog išieškant skolą toliau bus bendradarbiaujama su Kipro mokesčių administratoriumi.

Klaipėdos AVMI pažymi, kad užsienio įmonė laikoma nuolat veikiančia per nuolatinę buveinę mūsų šalyje, jei jos veikla nėra laikina ir yra užbaigtas komercinis operacijų ciklas. Mokestinis patikrinimas atskleidė, kad Kipro įmonės veikla atitiko abu šiuo kriterijus, todėl įmonė nuo pirmojo sandorio sudarymo dienos turėjo registruotis mokesčių mokėtoju Klaipėdos AVMI ir įstatymais nustatytus mokesčius mokėti į Lietuvos biudžetą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius