-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje pamažu didėja biuro patalpų nuomos kainos

Biuro patalpų nuoma Lietuvoje pamažu brangsta, tačiau kainų šuolį labiausiai jaučia nauji nuomininkai – jiems tenka mokėti maždaug penktadaliu brangiau.
Nekilnojamasis turtas
Nekilnojamasis turtas / Algirdo Kubaičio/BFL nuotr.
Temos: 1 Kaina

Biuro patalpų nuomos kainas didina maža jų pasiūla, o nekilnojamojo turto plėtros įmonės kol kas investuoti į naujus ar anksčiau sustabdytus projektus kol kas neskuba, trečiadienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

„Biuro patalpų nuomos kainos šiuo metu gana mažos. Investuotojus stabdo ir menka paklausa. Didelių, stiprių nuomininkų rinkoje dar nematyti“, – teigė nekilnojamojo turto valdymo bendrovės „Inreal“ direktorius Gediminas Pruskus.

Šiemet Vilniuje baigtas statyti tik verslo centras „Evita“, dar penki tebestatomi. Tačiau kol kas neinvestuojama į nedidelių ir anksčiau sustabdytų projektų statybas. Naujų verslo centrų nėra statoma nei Kaune, nei Klaipėdoje.

D.Prunskaus teigimu, ir verslo centrų pelningumas, ir nuomos kainos auga lėtai, maždaug 5–7 proc. per metus. Tam įtakos turi ir senos sutartys – sunkmečiu nuomininkams buvo teikiama didelių nuolaidų, tuo metu nuomos kainos smuktelėjo apie 30 proc.

Tuo metu nauji nuomininkai nuomos kainų šuolį jau pajuto. Jiems už biuro patalpų nuomą tenka mokėti maždaug 15–20 proc. brangiau nei senbuviams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius