Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje – Pietų Korėjos verslininkų žvalgytuvės

Ieškoti verslo galimybių į Lietuvą atvyksta verslininkai iš Pietų Korėjos. Keturiolikos įmonių atstovai žvalgysis po Lietuvos rinką ir ieškos nišų tekstilės, chemijos, medicinos technikos, automobilių ar kituose sektoriuose.
Be eksporto atsigavimo nieko nebus.
Be eksporto atsigavimo nieko nebus. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Penktadienį Lietuvos verslininkai susitiks su Pietų Korėjos verslininkų delegacija. Tai pirmasis oficialus Pietų Korėjos verslo atstovų vizitas Lietuvoje. Vizito metu taip pat bus pasirašytas bendradarbiavimo memorandumas tarp Pietų Korėjos Importuotojų Asociacijos ir VšĮ „Eksportuojančioji Lietuva“. 

Pasak VšĮ „Eksportuojančioji Lietuva“ generalinio direktoriaus Pauliaus Lukausko, Pietų Korėjos verslininkų apsilankymas galėtų tapti prekybos santykių pradžia, galimybe lietuviškoms bendrovėms plėsti eksportą į naują rinką. Pietų Korėja esą galėtų būti ypatingai įdomi metalo, tekstilės, baldų, maisto produktų pramonei, biotechnologijų ir farmacijos, telekomunikacijų bei informacinių technologijų atstovams.

„Verslas šiandien tampa globalus nežiūrint į šalių dydį, kultūrinius ir kitus skirtumus. Todėl labai svarbu būti atviriems naujovėms, pokyčiams, naudotis progomis ir galimybėmis tiesiogiai susipažinti su potencialiais tarptautiniais partneriais“, – teigia P.Lukauskas.

Jis atkreipia dėmesį, kad praėjusieji metai buvo rekordiniai lietuviškos kilmės prekių eksportui į Pietų Korėjos Respubliką: 2010 m. eksportuota prekių už beveik 70 mln. Lt. Palyginti su 2009 m., eksportas augo daugiau kaip 4 kartus.

P.Lukauskas 15min.lt pridūrė, kad šis susitikinas rengiamas Pietų Korėjos, ne Lietuvos, iniciatyva. „Šiokia tokia prekyba su šia valstybe yra vykdoma, tačiau mūsų strategijoje Pietų Korėjos rinka nėra įrašyta kaip prioritetinė. Vizitas vyksta jų iniciatyva, mes esam partneriai. Mums džiugu, kad Pietų Korėja atvyksta ir žvalgosi galimybių Lietuvoje“, – sakė P.Lukauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius