Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje prasideda prekyba kalėdinėmis eglutėmis

Prekybos centruose jau galima įsigyti kirstinių daniškų ir vazoninių lietuviškų eglučių, asortimentą netrukus žada papildyti ir šalies miškų urėdijos, pranešė LTV Naujienų tarnyba.
Kalėdos
Kalėdos / Photos.com

Apie 5 tūkstančius eglių vazonuose ir 3–4 tūkstančius kirstinių medelių šiemet planuojančios parduoti Kauno rajono Dubravos urėdijos vadovas Kęstutis Šakūnas sako, kad Kalėdinių eglučių augintojai sunkmečio tikrai nejaučia ir kainų leisti neketina, pranešė LTV Naujienų tarnyba. Jis teigė, kad 20–30 litų kaina tikrai nėra didelė.

Įvairiausių rūšių eglių ir kėnių augintojai didžiąją dalį medelių išveža į didžiąsias prekyvietes, tačiau tėveliams, kurie savo vaikams nori surengti tikrą šventę, urėdas siūlo patiems atvykti ir išsirinkti labiausiai patikusią specialiai šventėms užaugintą eglutę, ją nusikirsti ir išsivežti.

O prekybos centruose jau galima įsigyti kirstinių daniškų ir vazoninių lietuviškų eglių. „Šiemet jau pradėjome prekiauti daniškomis eglutėmis, kurios ilgiau nenumeta spyglių“, – LTV kalbėjo prekybos centrų tinklo „Rimi“ viešųjų ryšių atstovė Raminta Stanaitytė.

„Vazoninėmis eglutėmis pradėjome prekiauti nuo praėjusio penktadienio. Būtent šios eglutės anksčiausiai pasirodo prekyboje todėl, kad jos bene ilgiausiai gali išbūti, netgi sulaukti pavasario. Vėliau žmonės gali jas persodinti“, – sakė prekybos centrų tinklo „Maxima“ atstovė ryšiams su visuomene Renata Saulytė.

Prekybininkų teigimu, vazoninės eglės sparčiai populiarėja, tačiau kaip ir kasmet, daugiausiai nuperkama dirbtinių eglių.

Vazoninę eglę prekybos centruose galima nusipirkti už 30–100 litų, kirstinę danišką – už 40–100 litų. Už panašią kainą galima nusipirkti ir dirbtinę eglę. Šią savaitę didžiuosiuose prekybos centruose ir šalia jų ketinama pradėti prekiauti ir pigesnėmis kirstinėmis lietuviškomis eglutėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius