-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos aplinkos apsaugos investicijų fondas laukia transportininkų paraiškų ekologiškiems autobusams pirkti

Savivaldybės ar jų transporto įmonės jau artimiausiomis dienomis galės pradėti „Lietuvos aplinkos apsaugos investicijų fondui“ teikti paraiškas dėl ekologiško viešojo transporto priemonių – suslėgtomis gamtinėmis dujomis varomų bei hibridinių autobusų – įsigijimo.
Gamtinėmis dujomis varomas autobusas „Irisbus Citeli“
Gamtinėmis dujomis varomas autobusas „Irisbus Citeli“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vėliau bus skelbiamas tarptautinis viešųjų pirkimų konkursas visų savivaldybių autobusams pirkti, penktadienį rašo „Verslo žinios“.

Jo teigimu, ekologišką kurą naudojančio autobuso rinkos kaina yra apie 1 mln. litų, o už numatytus 90 mln. litų tikimasi įsigyti nuo 90 iki 100 autobusų.

Ekologiško transporto Lietuva galės įsigyti už lėšas, gautas pardavusi leidimus teršti šiltnamio dujomis. Šalis privalo pirkti suspaustomis gamtinėmis dujomis varomų miesto autobusų, biokuro katilų ir imtis viešųjų pastatų renovacijos.

Tai nusprendė ne Lietuva, bet šiuos leidimus pirkusios šalys – Ispanija, Liuksemburgas ir dvi tarptautinės bendrovės iš Lietuvos už 476 mln. litų nupirko nepanaudotus leidimus teršti šiltnamio dujomis. Iš gautų lėšų 90 mln. litų bus skirta ekologiškiems autobusams įsigyti, 60 mln. litų investuojama į biokuro katilines, o 50 mln. litų – visuomeninių pastatų atnaujinimui ir atsinaujinančių energijos šaltinių naudojimui, nurodo Aplinkos ministerija.

„Ispanai reikalavo, kad lėšos už jų nupirktus taršos leidimus būtų paskirstytos ekologiško viešojo transporto plėtrai ir biokuro katilinių diegimui. Liuksemburgas pageidavo viešųjų pastatų modernizavimo“, – nurodo viešosios įmonės „Lietuvos aplinkos apsaugos investicijų fondas“ direktorius Arvydas Dragūnas.

Pasak jo, ispanai negali reikalauti, kad laimėtų jų gamintojai, juk vyks viešas konkursas. Jie gali nebent prižiūrėti konkurso dokumentų rengimą, bet ne daugiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius