Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Lietuvos bankas: dėl „Danske Bank“ bendradarbiaujame su Danija

Paviešinus naujos informacijos, kad per „Danske Bank“ padalinį Lietuvoje pastarąjį dešimtmetį galėjo būti plaunami pinigai, Lietuvos bankas tvirtina bendradarbiaujantis su Danijos teisėsauga.
Lietuvos banko pastatas Vilniuje
Lietuvos banko pastatas Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Mes įdėmiai sekame visą informaciją, susijusią su galimu Lietuvos finansų institucijų dalyvavimu pinigų plovime. Šiuo metu atsakingos institucijos Danijoje vykdo „Danske Bank“ atvejo tyrimą ir mes bendradarbiaujame su kolegomis Danijoje siekdami, kad būtų atsižvelgta į visą būtiną įvertinti informaciją“, – komentare BNS teigė Lietuvos bankas.

„Danske Bank“ vyriausiasis atitikties pareigūnas Philippe'as Vollot penktadienį teigė, kad bankas pripažįsta per vėlai reagavęs į šių problemų mastą ir būtinybę jas spręsti.

Tuo pat metu jis pabrėžė, kad „Danske Bank“ dabar yra kitoje padėtyje, nei buvo 2007-2015 metais, padidinus atitikties kontrolei skiriamas lėšas ir investavus į IT sistemas.

Tarptautinio žurnalistinio tyrimo autoriai ketvirtadienį pranešė, kad per „Danske Bank“ Lietuvos padalinį pastarąjį dešimtmetį buvo pervedami dideli kiekiai abejotinos kilmės pinigų. Tyrimas remiasi „BuzzFeed News“ gautais nutekėjusiais duomenimis.

Į viešumą iškilus „Danske Bank“ pinigų plovimo prevencijos spragoms, iki šiol daugiausiai kalbėta apie banko padalinį Estijoje. Po pinigų plovimo skandalo „Danske Bank“ pernai priėmė sprendimą stabdyti bankinę veiklą Baltijos šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius