-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvos bankas išdavė dar dvi elektroninių pinigų įstaigos licencijas

UAB „PCS Transfer“ ir UAB „Simplex Payment Services“ gavo naujas elektroninių pinigų įstaigos licencijas, suteikiančias teisę leisti elektroninius pinigus ir teikti Mokėjimų įstatyme nurodytas tam tikras mokėjimo paslaugas.
Lietuvos banko pastatas Vilniuje
Lietuvos banko pastatas Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

UAB „PCS Transfer“ sieks, kad, naudojant mobiliąją piniginę, būtų palengvinti atsiskaitymai fiziniams asmenims, mažosioms ir vidutinėms įmonėms, kurioms aktualūs internetiniai mokėjimai, atsiskaitymai už prekes bei paslaugas. Įstaigos tiesioginiai akcininkai yra du Jungtinių Amerikos Valstijų piliečiai. Iš pradžių įstaiga numato veikti Lietuvoje, o vėliau ir Vokietijoje, Jungtinėje Karalystėje, Prancūzijoje bei kitose Europos Sąjungos šalyse, rašoma Lietuvos banko pranešime.

UAB „Simplex Payment Services“ išduota elektroninių pinigų įstaigos licencija pakeis šios bendrovės iki šiol turėtą mokėjimo įstaigos licenciją.

Bendrovė planuoja savo klientams pasiūlyti mokėjimo paslaugas (tarp jų – lėšų pervedimai, gaunamų mokėjimų apdorojimai, pinigų perlaidos), elektroninių pinigų sąskaitos funkcionalumą. Bendrovės klientai, naudodamiesi jos paslaugomis, galės atsiskaityti už prekes ir (ar) paslaugas saugioje aplinkoje. Papildomai prie teikiamų mokėjimo paslaugų bendrovė siūlo savo klientams elektroninio sukčiavimo prevencijos paslaugas, leidžiančias patikrinti kiekvieną mokėjimo operaciją ar nėra galimo sukčiavimo.

Tiesioginis UAB „Simplex Payment Services“ akcininkas yra Izraelyje registruota finansinių technologijų bendrovė „SimplexCC Ltd“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius