Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 20 /17:45

Lietuvos bankas sekmadienį vėlai vakare turėtų spręsti dėl tolesnės „Snoro“ veiklos, posėdis bus uždaras

Lietuvos banko (LB) valdyba sekmadienį spręs dėl tolesnės nacionalizuoto banko „Snoras“ veiklos. Centrinio banko valdyba rinksis vėlai vakare, prieš tai susitikusi su „Snoro“ laikinojo administratoriaus komanda.
 „Snoras“
„Snoras“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Susipažinusi su „Snoro“ laikinojo administratoriaus pateikta informacija apie padėtį banke, Lietuvos banko valdyba svarstys tolesnės banko veiklos galimybes“, – BNS sakė LB valdybos pirmininko patarėja Rima Kaziliūnienė.

Tikėtina, kad centrinio banko valdybos posėdis baigsis apie 21–22 val. ar dar vėliau.

LB valdybos narys Vaidievutis Geralavičius penktadienį sakė, kad sekmadienį turėtų būti nutarta, ar „Snoro“ klientams bus leista atsiimti daugiau nei po 500 Lt per dieną, taip pat priimami sprendimai dėl kitų banko operacijų bei tolesnių Vyriausybės ir LB žingsnių. Sprendimai priklausys nuo to, kokią išvadą pateiks laikinasis banko administratorius.

Šeštadienį pranešta, kad „Snoro“ kontroliuojamo Latvijos banko „Latvijas Krajbanka“ įstatinį kapitalą ketinama didinti maždaug 40–50 mln. latų (197–246 mln. Lt), o banko vadovybė šį klausimą pirmadienį ketina svarstyti su laikinuoju „Snoro“ administratoriumi Simonu Freakley.

Vyriausybei trečiadienį nutarus nacionalizuoti dviejų fizinių asmenų – Rusijos piliečio Vladimiro Antonovo ir Lietuvos piliečio Raimondo Baranausko – valdyto komercinio „Snoro“ banko akcijas ir sustabdžius banko veiklą, pranešta, kad vėliausiai sekmadienį Lietuvos bankas priims sprendimus dėl „Snoro“ veiklos atnaujinimo.

Centrinio banko valdyba praėjusį ketvirtadienį panaikino kai kuriuos „Snoro“ veiklos apribojimus. „Snoro“ klientai nuo ketvirtadienio popietės gali išimti iki 500 Lt per dieną iš kiekvienos savo sąskaitos, naudojantis mokėjimo kortele ar elektroninės bankininkystės sistema.

Papildyta 17.45 val. Posėdis bus uždaras, žiniasklaidos atstovams posėdžio metu informacija teikiama nebus. Nebus ir spaudos konferencijos. Visuomenė apie posėdžio rezultatus bus informuota išplatintu pranešimu spaudai. Tai gali nutikti ir labai vėlai vakare.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius