-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos bankas skyrė baudas „Bobutės paskolų“ davėjui ir e.pinigų įstaigai „Paydoo Payments“

Lietuvos bankas skyrė 11 tūkstančių eurų baudą kreditų įmonei „BnP Finance“, kuri teikia paslaugas prekių ženklais „Bobutės paskola“, Pop kreditas“. Taip pat 27 tūkst. eurų bauda skirta elektroninių pinigų įstaigai „Paydoo Payments“.
Bankai atsisako paskolas išduoti emigrantams, jei jų pajamos – ne eurais
Bankai atsisako paskolas išduoti emigrantams, jei jų pajamos – ne eurais / 123RF.com nuotr.

UAB „BnP Finance“ daugiau nei dvejus metus netikrino, ar paskolos prašantys gyventojai nėra įrašyti į asmenų, dėl kurių pateikti prašymai neleisti jiems sudaryti vartojimo kredito sutarčių, sąrašą, rašoma Lietuvos banko pranešime. Pažymima, kad bendrovė trūkumus pašalino.

O „Paydoo Payments“ klientų pinigus laikė ne kredito įstaigoje. Pagal įstatymą, bendrovė, pasirinkusi klientų lėšų atskyrimo ir apsaugos būdą, privalo klientų lėšas laikyti Lietuvos ar kitų ES valstybių kredito įstaigose (bankuose, kredito unijose), centriniuose bankuose ar investuoti į saugų, likvidų ir mažos rizikos turtą.

„Paydoo Payments“ didžiąją dalį klientų lėšų laikė kitose ES šalyse registruotose elektroninių pinigų bei mokėjimo įstaigose.

Bendrovė reikalavimus jau vykdo, klientų lėšas laiko kredito įstaigose atidarytose atskirosiose (klientų lėšoms atskirti ir apsaugoti skirtose) sąskaitose.

Lietuvos bankas nustatė, kad „Paydoo Payments“ 2019 m. birželio 30 d. neatitiko elektroninių pinigų įstaigai taikomų nuosavo kapitalo reikalavimų, nors privalo nuolat turėti nuosavą kapitalą, ne mažesnį nei nustato įstatymas. Be to, ji Lietuvos bankui teikė neteisingą informaciją apie klientų lėšų likučius mokėjimo ir elektroninių pinigų įstaigose, buvusius 2018 m. trečiojo ketvirčio pabaigoje. Trūkumus įstaiga jau pašalino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius