-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos banke – naujas Finansų rinkos plėtros centras

Lietuvos bankas (LB) įkūrė Finansų rinkos plėtros centrą. Naujas padalinys ieškos būdų, kaip stiprinti finansų rinkos dalyvius ir pritraukti naujų, skatins finansinių technologijų (fintech) bei kapitalo rinkų plėtrą.
Lietuvos banko pastatas Vilniuje
Lietuvos banko pastatas Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

LB valdybos pirmininkas Gediminas Šimkus sako, kad taip norima skatinti viso finansų sektoriaus augimą ir kurti aukštą pridėtinę vertę gyventojams, įmonėms ir šalies ekonomikai.

„Siekdami tinkamai subalansuoti sektoriaus priežiūrą ir plėtrą, nusprendėme šiuos klausimus atskirti ir kiekvienam iš jų skirti daugiau dėmesio“, − pranešime sakė LB vadovas.

Centrui vadovauja Lukas Jakubonis, centriniame banke dirbantis nuo 2017 metų. Jis dirbo su įvairiais projektais, konsultavo mokėjimo sistemų bei finansinio stabilumo klausimais.

„Dauguma naujų ateinančių dalyvių taikosi į mokėjimo ar kredito rinką, o draudimo ar kapitalo sektoriai lieka seklūs, nors tai puiki terpė verslo plėtrai ir galbūt naujiems vienaragiams atsirasti. Tvarią plėtrą matau kaip sprendimą, galintį išspręsti atskirų segmentų koncentracijos problemą, mažinti paslaugų kainas ir kurti vertę visuomenei“, − pranešime sakė L.Jakubonis.

Finansų rinkos plėtros centras, be mokėjimo rinkos, bandys pritraukti naujų dalyvių į kredito, kapitalo ir draudimo rinkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius