-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos banko vadovas prašo Seimo nestabdyti kredito unijų pertvarkos

Antradienį pas Seimo pirmininkę Loretą Graužinienę apsilankęs Lietuvos banko vadovas Vitas Vasiliauskas paprašė dar pavasario sesijoje pradėti svarstyti kredito unijų veiklą reguliuojančių įstatymų paketą, kad šios finansų įstaigos galėtų persitvarkyti ir nuo 2018-ųjų metų tapti rimtesnėmis rinkos žaidėjomis.
Loreta Graužinienė ir Vitas Vasiliauskas
Loreta Graužinienė ir Vitas Vasiliauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

V.Vasiliauskas tikino sulaukęs Seimo pirmininkės pažado, kad šis seniai įregistruotas, bet Seimui dar nepateiktas projektas būtų pradėtas svarstyti parlamente dar pavasario sesijoje. 

„Tikslas yra, kad jis išvystų gyvenimo šviesą, prasidėtų svarstymai Seime. Mes norime startuoti su judėjimo stiprinimu. Tikimės, kad pavasarį pradės svarstyti. O viščiukus skaičiuosime rudenį“, – klausiamas, ar tiki, kad iki rudens įstatymai bus pakeisti, sakė V.Vasiliauskas.

Anot jo, paketas yra parengtas bendradarbiaujant su šešiasdešimt kredito unijų, o jam nepritaria tik trylika tokio tipo finansų įstaigų. 

„Ateitis kredito unijų yra konsolidavimasis, jungimasis, kad būtų pasiekta masto ekonomija. Taip pat turi būti kapitalo stiprinimas. Yra numatytas pereinamasis laikotarpis ir valstybė galėtų prisidėti. Norime, kad tolesnėje perspektyvoje tai būtų rimtas rinkos žaidėjas šalia bankų“, – sakė V.Vasiliauskas. 

Šiuo metu Lietuvoje veikia apie 70 kredito unijų, tačiau jos tevaldo apie 2 proc. bankinės sistemos turto ir teturi 2 proc. paskolų rinkos. 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius