Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuvos BVP per metus išaugo 2,7 proc., per ketvirtį sumenko 0,4 proc.

Lietuvos bendrasis vidaus produktas (BVP) trečiąjį šių metų ketvirtį, palyginti su atitinkamu 2017-ųjų laikotarpiu, pašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtaką padidėjo 2,7 proc. ir to meto kainomis siekė 11,988 mlrd. eurų.
UAB „Dovista“ gamyklos atidarymas
UAB „Dovista“ gamyklos atidarymas / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Palyginti su antruoju šių metų ketvirčiu, šalies ekonomika liepos–rugsėjo mėnesiais realiai sumenko 0,4 proc., pranešė Statistikos departamentas.

Anot statistikų, trečiąjį ketvirtį neigiamam BVP pokyčiui didžiausios įtakos turėjo sumažėjusi žemės ūkio, miškininkystės ir žuvininkystės įmonių sukurta pridėtinė vertė – ją lėmė prastesnis žemės ūkio augalų derlius.

Teigiamą įtaką darė išaugusi didmeninės ir mažmeninės prekybos, variklinių transporto priemonių ir motociklų remonto, transporto ir saugojimo, apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų ir statybos įmonių sukurta pridėtinė vertė.

Trijų šių metų ketvirčių BVP siekė 33,121 mlrd. eurų to meto kainomis, jo realus pokytis, pašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtaką, sudarė 3,4 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius