Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos BVP vienam gyventojui pernai sudarė 80 proc. ES vidurkio

Vienam Lietuvos gyventojui tenkantis realus bendrasis vidaus produktas (BVP), apskaičiuotas pagal perkamosios galios standartą, kuris išlygina kainų skirtumus tarp šalių, pernai sudarė 80 proc. Europos Sąjungos (ES) vidurkio – dviem procentiniais punktais daugiau nei 2016 metais.
Grynieji eurai
Grynieji eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Latvijoje šis rodiklis buvo 69 proc., Lenkijoje - 70 proc., Estijoje - 82 proc. ES vidurkio, pranešė Statistikos departamentas.

Pernai blogiausia ekonominė padėtis buvo Bulgarijoje, kurioje vienam gyventojui tenkantis BVP sudarė 51 proc. ES vidurkio, geriausia ekonominė padėtis buvo Liuksemburge (261 proc. ES vidurkio) ir Airijoje (189 proc.).

Kainų lygis BVP lygmeniu Lietuvoje užpernai sudarė 65 proc. ES vidurkio. Lenkijoje, Latvijoje ir Estijoje kainų lygis sudarė atitinkamai 59,4 proc., 71 proc. ir 78,1 proc. ES vidurkio.

Žemiausias kainų lygis iš visų ES valstybių narių buvo Bulgarijoje (50,8 proc. ES vidurkio), o aukščiausias – Danijoje (131,1 proc.).

Realios faktinio individualaus vartojimo išlaidos (FIV), tenkančios vienam Lietuvos gyventojui, pernai sudarė 89 proc. ES vidurkio. Dešimtiems ES valstybių narių šis rodiklis viršijo ES vidurkį, 18 ES valstybių narių, įskaitant ir Lietuvą, – buvo žemiau ES vidurkio.

Lietuvos kainų lygio indeksas FIV lygmeniu pernai sudarė 61,9 proc. ES vidurkio. Lenkijoje, Latvijoje ir Estijoje jis taip pat buvo žemesnis už ES vidurkį ir sudarė atitinkamai 54,6 proc., 70,1 proc. ir 77,1 procento. Didžiausias kainų lygio indeksas ES buvo Liuksemburge (139,2 proc.), mažiausias – Bulgarijoje (46,2 proc.).

Vartojimo prekių kainų lygio indeksas Lietuvoje sudarė 82,3 proc. ES vidurkio, o Lenkijoje, Latvijoje ir Estijoje – atitinkamai 74,8 proc., 88,7 proc. ir 92 proc., vartojimo paslaugų Lietuvoje – 49,9 proc., o Lenkijoje, Latvijoje ir Estijoje – atitinkamai 43,2 proc., 60,7 proc. ir 69,7 proc. ES vidurkio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius