Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos draudimas“ : šiemet turėtų augti turto draudimas

Sunkmečiui pernai labiausiai atsispyręs turto draudimas šiemet turėtų augti, prognozuoja didžiausia šalies ne gyvybės draudimo bendrovė "Lietuvos draudimas".
Pinigai
Pinigai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Verslo bendrovės ne gyvybės draudimo įmokas 2009–aisiais apkarpė kur kas smarkiau nei gyventojai, o labiausiai pernai smuko kasko draudimas, pranešė bendrovė.

Pasak „Lietuvos draudimo“ Segmentų vystymo skyriaus vadovo Vaidoto Krenciaus, per vienuolika praėjusių metų mėnesių, palyginti su tuo pat metu 2008–aisiais, verslo draudimo apimtys smuko apie 34 proc., o gyventojų – 15 procentų.

„Viena labiausiai draudimo įmokų mažėjimo priežasčių buvo smukę naujų automobilių pardavimai. Tai lėmė, kad verslo klientų kasko draudimo apimtys Lietuvoje sumažėjo 48 proc., o vairuotojų privalomojo atsakomybės draudimo rinka krito beveik 33 proc.“, – pranešime sakė V.Krencius.

Vien gyventojų kasko draudimo rinka pernai sumažėjo 22 proc., o privalomojo civilinės atsakomybės draudimo – tik beveik 10 procentų.

„2009–ųjų pradžioje buvo pasigirdę abejonių, kad dėl ekonominės krizės vairuotojai nesidraus, tačiau taip neatsitiko“, – sakė V.Krencius.

Turto draudimas per metus taip pat labiau smuko verslo segmente – maždaug 45 proc., o privačių klientų – 19 proc.

„Turto draudimui didelę įtaką padarė sumažėjusi parama žemės ūkiui. Jei atmesime šio pasikeitimo įtaką statistikai, matysime, kad apskritai gyventojų dėmesys savo būsto ir namų turto saugumui išaugo. Manau, tai bus viena iš pozityvių ekonomikos sunkmečio išdavų. 2010 metais prognozuojame gyventojų turto draudimo augimą“, – sakė „Lietuvos draudimo“ atstovas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius