-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos draudimas“ vartos žaliąją energiją

Šalies draudimo rinkos lyderis „Lietuvos draudimas“ pirks ir vartos žaliąją elektros energiją, pagamintą iš atsinaujinančių šaltinių. Bendrovė tapo pirmąja šalyje, kuriai įteiktas tai patvirtinantis sertifikatas „Powered by Green“. Jį „Lietuvos draudimo“ generaliniam direktoriui Kęstučiui Šerpyčiui įteikė „Latvenergo“ prekybos direktorius Davis Skulte.
 „Lietuvos draudimo“ generalinis direktorius Kęstutis Šerpytis
„Lietuvos draudimo“ generalinis direktorius Kęstutis Šerpytis / „Lietuvos draudimas“ nuotr.

„Priklausome RSA draudimo grupei, kuri pasižymi savo draugiškumu aplinkai. Tad tai, kad esame pirmieji, kuriems įteiktas „Powered by green“ sertifikatas, anaiptol nėra tik sutapimas. Mes, kaip draudikai, itin jaučiame klimato atšilimo pokyčius – audras, potvynius ar uraganus – ir jų keliamą grėsmę gyventojams, todėl norime pirmieji parodyti pavyzdį, jog siekiant sumažinti šį visa griaunantį poveikį būtina pradėti nuo savęs ir savo požiūrio į mus supantį pasaulį – nuo tokių mažų dalykų kaip ėjimas pėsčiomis ar važiavimas dviračiu į darbą iki stambių iniciatyvų – tokių kaip elektros, pagamintos iš atsinaujinančių šaltinių, vartojimas“, – sako „Lietuvos draudimo“ generalinis direktorius Kęstutis Šerpytis.

„Džiaugiamės, galėdami „Lietuvos draudimui“ įteikti sertifikatą „Powered by Green“ – taip įvertinami tik tie verslo atstovai, kurie savo darbui naudoja gamtai draugiškus išteklius, o jų veikla – puoselėjanti aplinką. Įteikdami šį dokumentą bei tiekdami žaliąją energiją tikimės paskatinti visus naudoti „žalius” išteklius bei stiprinti aplinkos tvarumą. Tikime, kad tuo pačiu sertifikatas dar labiau sustiprins sėkmingą partnerystę su mūsų klientais”, – sakė „Latvenergo“ prekybos direktorius Davis Skulte, įteikdamas sertifikatą „Lietuvos draudimui”.

„Latvenergo“ teikiamas kokybės ženklas „Powered by Green“ rodo, kad „Latvenergo“ tiekiama ir gaminama elektros energija yra draugiška aplinkai, o ją vartojančios įmonės prisideda prie aplinkos išsaugojimo. EUROPROG duomenimis, Latvijoje 63 proc. elektros energijos gaminama iš atsinaujinančių šaltinių, tuo tarpu Lietuvoje tokiu būdu gaunama tik 9 proc. elektros energijos.

AB „Lietuvos draudimas“ darbuotojai patys dalyvauja ir palaiko aplinkos apsaugą skatinančias iniciatyvas – nuolat dalyvauja „Dienos be automobilio“ iniciatyvoje. Praėjusiais metais ją palaikė ir vienai dienai važiavimo automobiliais atsisakė 500 darbuotojų. Taip pat jie prisijungė prie pasaulinės iniciatyvos „Žemės valanda“ (Earth Hour) ir valandai išjungė visą gyvybiškai nebūtiną apšvietimą. Šia akcija siekiama bent trumpam sumažinti žemės taršą ir atkreipti dėmesį į ekologijos problemas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius