Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos energija“ už elektros stulpus žemės savininkams sumokės 5 mln. litų kompensaciją

Elektros perdavimo tinklo savininkė bendrovė „Lietuvos energija“ jau susidarė dėl kompensacijų su dauguma žemės savininkų, per kurių žemes vakarų Lietuvoje bus tiesiama nauja elektros linija. Bendrovė planuoja išmokėti 5 mln. litų kompensacijų.
Elektros perdavimo linija
Elektros perdavimo linija / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Lietuvos energijos“ generalinis direktorius Aloyzas Koryzna antradienį spaudos konferencijoje teigė, kad bendrovė šiuo metu turi maždaug 63 proc. žemės savininkų sutikimą.

„Kadangi tai yra strateginis projektas, tai natūralu, kad mes dėl likusiųjų kreipėmės į apskritis, ir bus priimtas sprendimas nustatyti servitutą visiems likusiems, su kuriais nesusitarėme. Bet mes siekiame, kad bent 70 proc. būtų sutarta su žmonėmis, kad nepažeistume žmonių interesų“, – sakė A.Koryzna.

„Lietuvos energija“ žemės neišpirks, o mokės kompensacijas. Jų dydis priklausys nuo sklypo dydžio, vertės, kokią jo dalį užims elektros perdavimo linija ir kitų veiksnių. Kompensuojami sklypai yra Telšių, Klaipėdos bei Plungės rajonuose.

Numatyta tiesti linija kirs beveik 550 žemės ūkio bei miško paskirties sklypų.

Įmonės duomenimis, šiuo metu vien Klaipėdos apskrityje pasirašyta 55,8 proc., Telšių apskrityje – 69,3 proc., o vien Plungės rajone – 72,5 proc., Telšių rajone – 63,9 proc. visų numatytų pasirašyti sutarčių.

„Žiūrėjome į kiekvieną atvejį, stengėmės liniją koreguoti. Tokie dalykai yra visame pasaulyje“, – tikino A.Koryzna.

Anot jo, „Lietuvos energija“ linijos statybą turėtų užbaigti 2013 metų pabaigoje. 330 kilovoltų įtampos elektros perdavimo oro linijos Klaipėda-Telšiai ilgis bus 90 kilometrų, galia – 900 megavatų. Projekto vertė – apie 117 mln. litų.

Linija skirta sustiprinti vidaus tinklus, kurie sujungs šalies elektros linijas su būsimuoju elektros kabeliu į Švediją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius