Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos energijos“ konkursą laimėjo jos antrinė įmonė

Elektros gamybos įmones jungiančios bendrovės „Lietuvos energija“ paskelbtą elektrinių remonto ir aptarnavimo darbų konkursą, kaip ir buvo prognozuojama, laimėjo jos antrinė įmonė „Kauno energetikos remontas“.
„Lietuvos energijos“ pastatas
„Lietuvos energijos“ pastatas / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

„Lietuvos energijos“ atstovė Jūratė Kavaliauskaitė patvirtino, kad su konkursą laimėjusiu „Kauno energetikos remontu“ birželio 23 dieną jau pasirašyta remonto darbų sutartis, ketvirtadienį rašo dienraštis „Vilniaus diena“.

Anot dienraščio, kai kurie specialistai, peržvelgę šio konkurso sąlygas, atkreipė dėmesį, kad jis buvo aiškiai pritaikytas „Kauno energetikos remontui“, kuriam ir atiteko kelių dešimčių milijonų litų vertės užsakymai vykdyti elektrinių remonto ir techninės priežiūros darbus.

Konkurso sąlygose nurodyta, kad jame dalyvaujančios įmonės apyvarta turi būti ne mažesnė kaip 20 mln. litų, o paskutinė skelbta „Kauno energetikos remonto“ metinė apyvarta buvo 21,1 mln. litų. Taip pat reikalaujama, kad dalyviai turėtų techninę bazę, iš kurios suremontuotus ar pagamintus elementus būtų galima vos per dvi valandas pristatyti į elektros energiją gaminančius ar akumuliuojančius objektus Lietuvos elektrinę Elektrėnuose, Kauno hidroelektrinę ar Kruonio hidroakumuliacinę elektrinę.

Anot „Vilniaus dienos“, yra ir daugiau konkurso sąlygų, kurios gali būti pritaikytos tik „Kauno energetikos remontui“.

J.Kavaliauskaitė neigė, kad konkurso sąlygos buvo specialiai pritaikytos „Kauno energetikos remontui“. Anot jos, skelbdama konkursą bendrovė kruopščiai laikėsi viešuosius pirkimus reglamentuojančių įstatymų ir kitų teisės aktų reikalavimų.

„Pirkimo sąlygų kvalifikaciniai reikalavimai nėra pritaikyti kuriai nors vienai įmonei. Pirkimo dokumentuose prašoma pateikti tik tą informaciją, kuri įprasta tokio pobūdžio darbus vykdančiai įmonei, ir turėti kvalifikaciją, būtiną perkamiems darbams atlikti pagal teisės aktų reikalavimus“, – teigė J.Kavaliauskaitė.

Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) specialistai žadėjo „pasižymėti“ šį konkursą ir jį akylai sekti, tačiau didesnių pretenzijų dėl jo sąlygų neturėjo. Bet dabar, kai konkursas pasibaigė, VPT specialistai žadėjo pažiūrėti, ar jis vyko skaidriai.

Konkurse taip pat dalyvavo įmonė „Elektrėnų energetikos remontas“.

„Lietuvos energijos“ akcijos kotiruojamos „Nasdaq Omx“ Vilniaus biržos Papildomajame prekybos sąraše.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius