TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuvos ir Ukrainos pramonė bendradarbiaus gynybos ir saugumo srityje

Vakar Vilniuje viešint Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui, memorandumą dėl bendrų projektų įgyvendinimo ir komunikacijos pasirašė Ukrainos strateginės pramonės viceministras Sergiy Boyev ir Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės asociacijos (LGSPA) direktorius Vaidas Sabaliauskas, rašoma LGSPA pranešime spaudai.
Sutarties pasirašymas
Sutarties pasirašymas / 123RF.com nuotr.

Pasirašyti ir pirmieji ketinimų protokolai tarp Lietuvos gamintojų ir Ukrainos. Protokolus su Ukrainos valstybiniu koncernuUkroboronprompasirašė keturios inovatyvius produktus kuriančios Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės sektoriaus įmonės – „RSI Europe“, „NT Service“, DMEXS, „Brolis Semiconductors“.

Lietuvos Respublikos prezidentūroje vykusios ceremonijos metu abiejų valstybių prezidentams dalyvaujant, susitarta kurti pridėtinę vertę Ukrainoje ir Lietuvoje, vystant autonomines, kibernetinio saugumo, išminavimo, bepiločių orlaivių bei kitas gynybos ir saugumo sistemas bei technologijas, taip pat kuriant naujus produktus.

Ukrainos strateginės pramonės ministerija užtikrins komunikaciją su Ukrainos vyriausybinėmis organizacijomis bei vadovybė ir rems pramonės plėtros iniciatyvas Ukrainoje, o LGSPA padės Ukrainos pusei komunikuoti su Lietuvos gynybos pramonės subjektais.



Tikimės, kad šis memorandumas taps geru pagrindu būsimoms efektyvioms deryboms tarp Lietuvos ir Ukrainos gynybos ir saugumo pramonės įmonių, dar labiau sutvirtins šalių partnerystę ir gynybinę galią.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius