-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos „McDonald's“ švenčia 15 metų gimtadienį

Pirmasis Lietuvoje greito maisto restoranas duris atvėrė 1996 m. netoli Vilniaus autobusų stoties. Per penkiolika metų lietuviai suvalgė 45 mln. sumuštinių, 5 tūkst. tonų bulvyčių ir 8 mln. pyragėlių.
Greito maisto restoranas
Greito maisto restoranas
Temos: 1 McDonald's

Lietuvoje veikia 9 „McDonald's“ restoranai, juose dirba apie 500 žmonių, dauguma jų – studentai. Per penkiolika metų restorane apsilankė beveik 40 mln. Lietuvos gyventojų. Virginija Girulska, „McDonald‘s“ rinkodaros vadovė teigia, kad lietuviai dažniausiai perka sumuštinius.

„Populiariausias patiekalas tarp lankytojų tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje – sumuštiniai „Big Mac“. Taip pat mėsainiai su sūriu, keptos bulvytės, ledai. Paskaičiavome, kad per 15 metų Lietuvoje lankytojams pagaminome apie  8,7 mln. sumuštinių“, – teigė V.Girulska.

Pasaulyje populiarėjant ekologiškiems produktams, „McDonald's“ bando neprarasti klientų ir sveiko maisto mėgėjams pasiūlyti alternatyvų.

„Morkų lazdeles savo meniu turime jau nuo 2007 metų, salotas įsivedėme jau prieš bene 10 metų. Šiuo metu turime salotas su vištiena, birželio mėnesi pasiūlysime naujas – su tunu. Taip pat ant visų savo patiekalų nurodome jų sudėtis ir kaloringumą“, – sakė V.Girulska.

Be to, greito maisto restorano atstovė teigia, kad konservantų jokiame maiste nenaudoja – esą viską pagardina tik prieskoniais.

Virginija Girulska
Virginija Girulska

Maistas atkeliauja iš užsienio

„McDonald‘s“ Lietuva dirba su keliais maisto produktų tiekėjais. Tarptautinė įmonė „Farm Frites“ tiekia bulvytes. Vokietijos įmonė „Hochland“  tiekia sūrį. Jautienos gaminiai į Lietuvą atkeliauja iš Vokietijos įmonės „ESCA Food Solutions“, pieno gaminiai yra vežami iš danų „Arla Foods“.

Lietuvoje greito maisto restoranas bendradarbiauja su dviem šalies bendrovėmis – Kaune įsikūrusia įmone „Salpronė“, kuri restoranams tiekia įvairias Lietuvoje augintas daržoves (pomidorus, salotas, morkas) ir Alytuje veikiančia „Coca-Cola Hellenic“ atstovybe, kuri tiekia gaiviuosius gėrimus.

Krizės Lietuvos restoranai esą beveik nepatyrė – žmonių srautas sumažėjo nežymiai. V.Girulskos teigimu, krizės metu teko pakelti produktų kainas.

„Vidutinis brangimas mūsų restoranuose – tik 4 proc. Paskutinį kartą kainos mūsų restoranuose buvo peržiūrėtos tik 2008 metais ir tokių atvejų per visą 15 metų veiklos Lietuvoje laikotarpį – vos pora“, – teigė įmonės atstovė.

Savitarnos kasos atsiras per porą metų

Kitąmet arba 2013 m.  Lietuvos „McDonald's“ restoranuose turėtų atsirasti savitarnos kasos. Tai yra toks kaip kioskas, prieini, mygtukais išsirenki užsakymą, sumoki kortele ir gauni savo numerį, su tuo numeriuku prieini prie prekystalio ir tau yra išduodamas tavo maistas“, – pasakojo V.Girulska.

Baltijos šalyse šiuo metu veikia 27 „McDonald's“ restoranai – 9 Lietuvoje, 8 Latvijoje ir 10 Estijoje. Pasaulyje suskaičiuojama per 32 tūkst. restoranų. Kiekvieną dieną šiuose restoranuose apsilanko per 60 mln. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius