-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos oro erdvę pasiruošusios užkariauti pigių skrydžių bendrovės

Dar šią žiemą iš Vilniaus pradės skraidyti nauja oro bendrovė – neoficialiais duomenimis, tai bus Vengrijos pigių skrydžių bendrovė „Wizz Air“, rašo dienraštis „Verslo žinios“. Greičiausiai tai ne vienintelė iš žemų kainų oro bendrovių, artimiausiu metu žengsiančių į Vilnių.
Neoficialiais duomenimis, į Lietuvą gali ateiti kompanija „Wizz Air“
Neoficialiais duomenimis, į Lietuvą gali ateiti kompanija „Wizz Air“ / „Scanpix“ nuotr.

Kol kas neįvardinama, su kokia užsienio bendrove tariamasi dėl skrydžių iš Vilniaus, tačiau neoficialiai kalbama, kad tai yra Vengrijos oro bendrovė „Wizz Air“. Kaip dienraščiui „Lietuvos rytas“ sakė susisiekimo ministras Eligijus Masiulis, su neįvardijama bendrove tariamasi jau ilgai ir kalba sukasi apie bazės atsiradimą.

„Wizz Air“ šį pavasarį skraido iš Rygos oro uosto, o iš Vilniaus, dienraščio žiniomis, ketinama skristi 7 kryptimis. Viena iš jų gali būti Londonas, bankrutuojant „Star1 Airlines“ ši kryptis tapo laisvesnė.

Ši bendrovė jau buvo atėjusi į Lietuvą – 2005 metais skraidino iš Kauno į Varšuvą, tačiau jau kitais metais skrydžius nutraukė.

Beje, „Wizz Air“ gali būti ne vienintelė pigių skrydžių vežėja Vilniuje. Tai gali sujaukti planus Kaunui, kuris pristatomas kaip pigių skrydžių bendrovių oro uostas. E.Masiulis tikina, kad laikotarpis diktuoja savo taisykles ir vienintelis būdas, kaip išsilaikyti oro uostui, – didinti keleivių srautą. Ministro teigimu, srautą didinti geriausia su pigių skrydžių oro bendrovėmis.

Ketinimų skraidyti iš Vilniaus neslepia ir Kaune įsikūrusi bendrovė „Ryanair“. Tiesa, už tokį žingsnį ji norėtų mažesnių mokesčių. Šios bendrovės pardavimo ir rinkodaros vadovas Laszlo Tamas teigia, kad jau diskutuojama su Vilniaus oro uostu dėl galimybės užpildyti tuščią erdvę, kurią paliko „Star1“. Jis skeptiškai vertino galimą naujos pigių skrydžių bendrovės veiklą Lietuvoje, anot jo, nauja bendrovė nedirbs ilgai. Tam prieštarauja E.Masiulis ir teigia, kad viena iš keliamų sąlygų – įsipareigojimas ilgai dirbti oro uoste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius