-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos paštas įspėja: eurus keis tik pašto skyriuose ir į namus nesibels

Du pirmus kitų metų mėnesius litus į eurus keisiantis Lietuvos paštas ruošiasi darbo krūvio didėjimui: apmoko turimus darbuotojus, ieško naujų, perka reikiamas priemones, susitarė su policija. Nemokamai pasikeisti valiutą bus galima maždaug pusėje pašto skyrių, kituose tai nebus daroma dėl saugumo sumetimų ir pernelyg mažų klientų srautų.
Lietuvos paštas
Lietuvos paštas

Joniškio rajono Skaistgirio miestelio gyventojai sako kol kas turintys kitų reikalų, nei rūpintis būsimu pinigų keitimu. Mat esą viską, kiek uždirba, iškart išleidžia. O jeigu ir liks grynųjų, toli ieškoti keitimo vietų neketina.

 Miestelio pašto viršininkė prognozuoja, kad darbo krūvis 2015-ųjų pradžioje gali padvigubėti. Esą Latvijos pavyzdys parodė, kad daugiausiai žmonių į skyrius plūdo pirmąsias porą savaičių.

Latvijos pavyzdys parodė, kad daugiausiai žmonių į skyrius plūdo pirmąsias porą savaičių.

„Darbų tikrai padaugės, nes eurai vis tiek keičiami ne kiekvieną dieną (...) ir žmonės klausia, kaip bus keičiami“, – sako Skaistgirio pašto viršininkė Vitalija Milašienė. Pasak jos, eurai bus keičiami ne ištisą darbo dieną – keitimo valandos bus nurodytos.

 Per vieną operaciją pašte bus galima išsikeisti ne daugiau kaip tūkstantį eurų. Žmonių tada, vietinių manymu, čia bus nemažai.

 Keisti litus į eurus Lietuvos paštą įpareigojo įstatymas. Tokia veikla, anot įmonės atstovės, paštui nėra įprasta, tad, norint pasiruošti, yra ką veikti: darbuotojai, be kita ko, mokomi ir atpažinti klastotes, perkami pinigų tikrinimo aparatai, naujai ieškoma 75 žmonių laikinam – dviejų mėnesių – darbui.

 Valiutą nemokamai bus galima pasikeisti maždaug pusėje iš visų esančių šalyje pašto skyrių. Juose budės policija. Likusioje pusėje – daugiausiai nedidelėse atokiose gyvenvietėse – pinigai nebus keičiami.

 Paštas pabrėžia -keitimo operacija bus galima tik skyriuose, po namus darbuotojai nevaikščios.

„Pašto skyriuose bus keičiama nuo sausio 2 dienos iki kovo 1 d. Ir tai bus daroma tik pašto skyriuje. Nei laiškininkas, nei juo apsimetęs sukčius ar kuo nors kitu prisistatęs žmogus neturi teisės ir niekas nekeis namuose“, – sako Inga Dundulienė, Lietuvos pašto Pašto tinklo tarnybos direktorė.

Kiek atsieis pasirengimas eurui, Lietuvos paštas, anot jo atstovės, tiksliai dar nežino. Be didžiausią aptarnavimo tinklą turinčio pašto, nemokamai skirtingą laiką pinigus keis komerciniai ir centrinis bankai, taip pat dalis kredito unijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius