-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos paštas prašo pabranginti didelių korespondencijų siuntimą

Lietuvos paštas Ryšių reguliavimo tarnybai (RRT) pateikė siūlymą, kuriuo prašoma didinti didelių korespondencijų siuntimą. Jeigu siūlymui bus pritarta, 0,5–2 kilogramų svorio korespondencijos siuntimas tiek Lietuvoje, tiek į užsienį brangs.
Meilės laiškai
Meilės laiškai / Fotolia nuotr.

„Atsižvelgę į savo klientų poreikius ir RRT pastabas, pateikėme naują pasiūlymą RRT. Šiuo metu Lietuvos paštas vidaus ir tarptautines korespondencijos siuntoms taikomas vienas matmenų dydis, tačiau užsienio šalių paštai siuntas apmokestina ne tik pagal jų svorį, bet ir matmenis. Dėl šios priežasties Lietuvos paštas patiria nuostolius“, – 15min.lt sakė Lietuvos pašto atstovė spaudai Aurelija Jonušaitė.

Dėl to Lietuvos paštas siekia įvesti pašto korespondencijos siuntų standartą, kuris atitiktų tarptautinius reikalavimus. Tai reiškia, kad šiek tiek keisis korespondencijų apmokestinimas – didesnių korespondencijų siuntimas brangs.

Lietuvos paštas siekia įvesti pašto korespondencijos siuntų standartą, kuris atitiktų tarptautinius reikalavimus. Tai reiškia, kad šiek tiek keisis korespondencijų apmokestinimas – didesnių korespondencijų siuntimas brangs.

Šiuo metu korespondencija yra laikoma siunta iki 2 kilogramų. Lietuvos paštas siūlo korespondencijos siuntas skirstyti į dvi kategorijas.

Mažąja korespondencija būtų laikoma siunta iki 500 gramų, didžiąja – 0,5–2 kilogramų siunta.

Tiesa, siuntos turės atitinkti ir tam tikrus išmatavimų reikalavimus. Jei neatitiks, didelėmis siuntomis bus laikomos ir 500 gramų nesveriančios korespondencijos.

Išsamiau su nauju pasiūlymu galite susipažinti čia.

„Mažosioms vidaus korespondencijos siuntoms, kurių svoris bus iki 500 gramų, o siuntos aukštis – iki 20 mm, ilgis – iki 381 mm, plotis – iki 305 mm, tarifai nesikeičia. Tokio dydžio ir svorio siuntą bus galima siųsti šiuo metu korespondencijos siuntoms galiojančiais tarifais“, – sakė A.Jonušaitė.

Tuo metu korespondencijos, kurios svoris 0,5–2 kilogramai, nė vienas matmuo neviršija 600 mm, ilgio, pločio ir aukščio suma meviršija 900 mm, siuntimas, kuriam iki šiol buvo taikomi tokie patys tarifai kaip ir mažajai siuntai, siuntimas brangs tiek Lietuvoje, tiek į į užsienį.

Kol kas didelės nepirmenybinės korespondencijos siuntimas Lietuvoje kainuoja 4,25 Lt. Jeigu korespondencija keliauja į Europos Sąjungos valstybes, jos siuntimas kainuoja 13,65 Lt, o jeigu ne į ES – 24,1 Lt.

Jeigu Lietuvos pašto siūlymui bus pritarta, dalies didelių korespondencijų siuntimas brangs. Korespondencijos, sveriančios 0,5–1 kilogramą, siuntimas kainuos 0,25 centais pigiau nei iki šiol – 4 Lt. Tačiau didesnės, sveriančios nuo kilogramo iki dviejų, korespondencijos siuntimas pabrangs 1,15 Lt ir kainuos 5,4 Lt.

Sveriančios nuo kilogramo iki dviejų korespondencijos siuntimas pabrangs 1,15 Lt ir kainuos 5,4 Lt.

Keistųsi ir į užsienį siunčiamų korespondencijų kaina. Iki šiol 0,5-1 kilogramo korespondencijos siuntimas į Europos Sąjungą kainavo 13,65 Lt, siūloma kainą padidinti iki 16 Lt.

Korespondencija, sverianti nuo kilogramo iki dviejų, kainuotų 24 Lt, jeigu būtų siunčiama į Europos Sąjungos valstybę, jei kitur – 36 Lt. Keistųsi ir pirmenybinių korespondencijų kainos.

Neaišku, ar tokie siūlomi pakeitimai įsigalios. RRT liepos viduryje pateikė Lietuvos pašto siūlymą viešajai konsultacijai. Iki liepos 28 dienos piliečiai ir įvairios institucijos gali teikti savo pasiūlymus dėl prašomos pakeisti korespondencijų apmokestinimo tvarkos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius