Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos pieno perdirbėjų laukia dar vienas smūgis – didesni muitai į Rusiją

Dėl neva aptiktų antibiotikų į Rusiją pieno gaminių negalinčių eksportuoti kai kurių Lietuvos pieno perdirbėjų laukia dar vienas smūgis – didesni muitai, rašo „Lietuvos rytas.“
Sūriai
Sūriai / Photos.com

Rusijos premjeras Vladimiras Putinas jau pasirašė įsaką dėl didesnių muito mokesčių importuojamiems sūriams. Naujoji tvarka įsigalios rugsėjį. Nuo tada muitas sieks 15 proc. sūrio vertės, tačiau ne mažiau kaip pusę euro (1,72 lito) už kilogramą. Anksčiau ši kartelė buvo 0,3 euro.

Naujieji muito mokesčiai galios mažiausiai pusmetį, todėl rusų gamintojams taps lengviau konkuruoti su pigiu užsieniniu sūriu, kurio daugiausia įvežama iš Baltijos valstybių, Suomijos ir Vokietijos.

Be to, norėdama užglaistyti neseniai kilusio pieno karo su Baltarusija pasekmes, Rusijos valdžia pažadėjo daugiau sūrio pirkti iš šios šalies.

„Yra du variantai – arba mūsų sūriai Rusijoje pabrangs apie 7 proc, arba teks spaustis patiems – mažinti sąnaudas, atlyginimus, pieno supirkimo kainas“, – sakė vienas „Rokiškio sūrio“ vadovų Dalius Trumpa.

Ši bendrovė į Rusiją eksportuoja iki 20 proc. savo sūrių. Pernai tai sudarė apie 6 tūkst. tonų.

Tuo tarpu keturios Lietuvos pieno perdirbimo įmonės, kurioms uždrausta įvežti pieno produktus į Rusiją, tebelaukia šios šalies pareigūnų paaiškinimo, koks antibiotiko tetraciklino kiekis buvo aptiktas jų gaminiuose.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius