Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos pieno pramonei – dar vienas Rusijos smūgis

Rusija neatnaujino Lietuvos pieno perdirbimo įmonių „Rokiškio sūris“, „Pieno žvaigždės“, „Žemaitijos pienas“ ir jų filialų gaminių importo. Savo produkciją įvežti į šią šalį taip pat uždrausta dar kelioms Lietuvos bendrovėms.
Pienas
Pienas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 2 Pienas Pramonė

Rugsėjo mėnesį savo gaminius importuoti į Rusiją uždrausta bendrovėms „MGL Baltija“, „Ingman Ledai“ ir pagrindinei „Rokiškio sūrio“ įmonei. Tai naujienų portalui 15min.lt patvirtino „Pieno žvaigždžių“ vykdomasis direktorius Linas Sasnauskas.

Jo teigimu, tai milžiniškas smūgis Lietuvos pieno pramonei. „Tai turės įtakos gamybos apimtims“, – sakė L.Sasnauskas. Jis svarstė, kad Lietuvoje lankydamiesi Rusijos ekspertai pieno produktuose greičiausiai aptiko medžiagų, kurių, jų nuomone, ten būti neturėtų.

„Rokiškio sūrio“ atstovai draudimo į Rusiją įvežti savo gaminius nekomentavo. „Su žiniasklaida bendrauja bendrovės „Rokiškio sūris“ direktoriaus pavaduotojas Dalius Trumpa. Jis šiuo metu išvykęs“, – paaiškino įmonės telefonu atsiliepusi moteris.

Tuo tarpu Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Informacinių sistemų ir informacijos skyriaus vedėja Laura Jazgevičienė tikino neturinti oficialios informacijos apie naujus draudimus Lietuvos pieno bendrovėms. „Nuo Rusijos inspektorių išvykimo trečiadienį žinių nėra. Galiu patvirtinti“, – sakė ji.

Rusija savo išvadas dėl Lietuvoje gaminamų pieno produktų importo turėtų pateikti per 2–3 savaites.

Naujienų portalas 15min.lt primena, kad „Pieno žvaigždžių“ filialo Mažeikių pieninės, „Žemaitijos pieno“ Telšių filialo, „Rokiškio sūrio“ filialo Ukmergės pieninės ir antrinės įmonės „Rokiškio pienas“ gaminių importas į Rusiją buvo uždraustas rugpjūčio 17 dieną.

Rugsėjo 15 dieną savo produkciją importuoti į Rusiją esą dėl rastų antibiotikų buvo uždrausta ir įmonei „Šilutės Rambynas“, kuri priklauso „Žemaitijos pienui“.

Spalio 8 dieną Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Kazimieras Lukauskas ir Žemės ūkio ministras Kazimieras Starkevičius vyks į Maskvą aptarti Rusijos maisto inspektorių, tyrusių pieno produktus, gautų rezultatų. Iki to laiko eksportuojami gaminiai Lietuvoje bus tikrinami pagal Rusijoje galiojančias normas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius