-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos planus įsivesti eurą Tarptautinis valiutos fondas vertina labai palankiai

Jungtinėse Amerikos Valstijose su darbo vizitu viešintis Lietuvos finansų ministras Rimantas Šadžius susitiko su Tarptautinio valiutos fondo (TVF) valdančiojo direktoriaus pavaduotoja Nemat Shafik, kuri teigia, kad Lietuva turi labai realias galimybes įstoti į euro zoną.
Euras
Euras / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Neseniai  Lietuvoje dirbusi TVF misija gyrė mūsų šalį už pažangą, tačiau įspėjo ir apie pavojus. Tyrime konstatuota, kad Lietuvos ekonominiai ir finansiniai rodikliai auga stabiliai, tačiau nepaisant spartaus ūkio atsigavimo, pajamų, ypač vartojimo mokesčių, surinkimas yra prastas. Tuo pat metu euro siekiančiai Lietuvai būtina išlaikyti fiskalinį deficitą žemiau 3 proc. BVP ribos. Šiuo metu, pagal šį rodiklį, Lietuva atitinka šį Mastrichto kriterijų reikalavimą.

Pasak aukštos TVF pareigūnės, labai svarbu tęsti fiskalinės drausmės politiką ir esamus pasiekimus panaudoti didinant finansinį stabilumą. 

Susitikime Lietuvos finansų ministras, kaip Europos Sąjungos ekonomikos ir finansų reikalų tarybos primininkas, pristatė mūsų šalies pirmininkavimo ES tarybai prioritetus ir eigą bei aptarė šiuo metu viso pasaulio dėmesį prikausčiusią įtemptą situaciją dėl biudžeto JAV.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius