Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų asociacijos vadovas B.Žemaitis pasitraukė

Nuo praėjusių metų spalio Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų asociacijai vadovavęs virtuvių įrangos gamintojos „Novameta“ valdybos pirmininkas Benjaminas Žemaitis pasitraukė iš pareigų.
Benjaminas Žemaitis
Benjaminas Žemaitis / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Tai BNS patvirtino laikinai jo pareigas perėmęs Panevėžio laidų ir kabelių bendrovės „Lietkabelis“ vadovas Sigitas Gailiūnas. Pasak jo, B.Žemaitis pasitraukė savo noru.

B.Žemaičio atsistatydinimas patvirtintas antradienį vykusiame asociacijos prezidiumo posėdyje.

Kai kurie asociacijos nariai nuo balandžio reikalavo B. Žemaičio pasiaiškinimų ir atsakomybės, kai teisėsauga pareiškė įtarimus tuometiniam organizacijos generaliniam direktoriui Rimantui Šidlauskui galbūt neskaidraus vizos išdavimo byloje.

S.Gailiūno teigimu, kol kas nėra aišku, kada asociacija išsirinks naują vadovą – tai tikimasi padaryti bent iki rudens. Jis taip pat patvirtino neplanuojantis pretenduoti į šį postą.

„Datos neturime nusistatę. Tikimės, kad tai neužtruks ypatingai ilgai. Turime demokratiniu keliu rasti priimtiną kandidatą, norime, kad visiems penkiems rūmams jis būtų tinkamas ir kad tai būtų žmogus, kuris galėtų iš tikrųjų nešti rūmų vėliavą“, – BNS sakė S.Gailiūnas.

Asociaciją sudaro penki rūmai – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio.

Teisėsauga įtaria, kad buvęs diplomatas R.Šidlauskas už kyšį pažadėjo paveikti asmenis, kad Rusijos verslininkui Rinatui Nasirovui būtų išduota ilgalaikė Šengeno viza.

Specialiojo liudytojo statusas byloje suteiktas Lietuvos ambasadoriui Rusijoje Remigijui Motuzui, jis šiuo metu atšauktas konsultacijoms dėl šio tyrimo, taip pat po grasinimų dėl Sausio 13-osios bylos.

Įtariamieji kaltę neigia, o Užsienio reikalų ministerija teigia, kad viza R.Nasirovui buvo išduota jam atitikus visus reikalavimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius