Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Lietuvos ryto“ ir „Snoro“ sandoris gali slėpti Kremliaus interesus

Ties bankroto riba atsidūrusį dienraštį „Lietuvos rytas“ išgelbėjo bankas „Snoras“. Tačiau kai kurie analitikai laikosi nuomonės, kad už šio sandorio slypi Kremliaus interesai.
Maskva, Kremlius
Maskva, Kremlius / „Scanpix“ nuotr.

„Lietuvos ryto“ finansinės skolos praėjusių metų pabaigoje siekė 102 mln. litų. Pats dienraštis šiais metais prognozuoja 10-20 mln. litų nuostolius, šeštadienį rašo „Kauno diena“.

Banko „Snoras“ valdoma antrinė įmonė „Snoro Media Investicijos“ už 34 proc. dienraščio akcijų paklos 20 mln. litų ir taps didžiausiu šios žiniasklaidos grupės akcininku.

Pasak „Kauno dienos“, ironiška, jog antirusiška retorika garsėjęs dienraštis atiteko bankui, kurį valdo rusiškas kapitalas. 68,95 proc. „Snoro“ akcijų valdo Rusijos verslininkas Vladimiras Antonovas. Jo tėvas – Aleksejus Antonovas – įtakingas Rusijos verslininkas. Jis vadovauja verslo grupei „Konvers Group“ ir Rusijos žiniasklaidos yra siejamas su Kremliumi.

Lietuvos politikai, verslininkai ir žiniasklaidos ekspertai baiminasi politinių „Snoro“ investicijos padarinių. Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Bronislovas Lubys neseniai pareiškė, kad jam taip pat buvo siūloma parduoti savo žiniasklaidos priemones. Jo nuomone, nedera šalies žiniasklaidos priemonių pardavinėti tiems, kuriuos 20 metų kritikavome.

Rusijos kapitalo investicijos į „Lietuvos rytą“ neramina ir prezidentę Dalią Grybauskaitę, kuri taip pat užsimena apie Rusijos kapitalo veržimąsi į Lietuvos žiniasklaidos rinką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius