-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos tekstilės įmonėms reikia greitų paskolų

Lietuvos tekstilės pramonė skaičiuoja savo krizę jau einant į pabaigą, be to, pozicijas pasaulyje sparčiai praranda pagrindiniai konkurentai – Azijos gamintojai. Galutinei pergalei pasiekti reikėtų„greitų“ paramos pinigų.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 2 Tekstilė Paskola

Tekstilės pramonė siūlo, kad nacionalinės ir Europos Sąjungos paramos lėšos šiam sektoriui galėtų būti išmokamos avansu, o ne kaip kompensavimo mechanizmas, antradienį rašo „Verslo žinios“.

„Bent jau dabar, kai bankai neskolina pinigų apyvartai“, – teigė Lietuvos aprangos ir tekstilės įmonių asociacijos (LATIA) generalinis direktorius pageidavimą Gediminas Viškelis.

Pramonės plėtros strategija jau parengta, ir tekstilės sektorius dabar formuluoja pasiūlymus dėl paramos.

Lietuvos įmonėms naujų eksporto galimybių suteikia ir dėl krizės Azijos šalyse smunkančios tenykštės gamybos apimtys.

„Yra realių signalų, užklausų iš užsienio kompanijų, jos vėl intensyviai pradėjo ieškoti partnerių Baltijos šalyse. Mes darome prielaidas, kad sugriežtėjus bankų finansavimo sąlygoms, įmonės negali pirkti Kinijoje produkcijos dideliais kiekiais, be to, laikyti ją sandėliuose yra rizikinga, nes nežinia, ar tos prekės bus likvidžios“, – teigė G.Viškelis.

Dar viena stiprėjanti rinkos tendencija, anot jo, yra įvairių šalių įmonių noras vienytis į vadinamuosius pramonės parkus pagal regionus. Tokių pasiūlymų gauna ir Lietuvos įmonės, o procesus spartina krizė, anot G.Viškelio, tiesiog verčianti įmones veikti efektyviai, kurti naujus produktus, kooperuotis ir bendromis jėgomis ieškoti rinkų.

G.Viškelio teigimu, iš didesnių Lietuvos aprangos ir tekstilės sektoriui priklausančių įmonių negirdėti žinių apie gresiančius išlikimui pavojus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius