Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos verslininkai sunkmečio Graikijoje nejaučia

Su milžinišku deficitu kovojanti Graikija kelia nerimą pasaulio rinkoms, tačiau su šia šalimi dirbantys Lietuvos verslininkai jokių padarinių sako nejaučiantys, juolab kad ir ekonominiai ryšiai su Graikija gana silpni.
Iš ekonominės duobės stipriai diržus susiveržę graikai kops mokėdami dar didesnius mokesčius.
Garikijoje dėl krizės pastaruoju metu kyla neramumai. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Verslas Graikija

Verslininkas įžvelgia netgi naudingų aspektų, esą nors gyventojai pasipiktinę mažais atlyginimais, tačiau didesni fabrikai dėl to yra konkurencingesni, produkcija pinga, penktadienį informuoja dienraštis „Verslo žinios“.

Pasak į Graikiją šiek tiek savo produkcijos vežančios bendrovės „Marijampolės pieno konservai“ valdybos pirmininko Raimondo Karpavičiaus, gal kiek neaišku, kur visas tas sujudimas šalį nuneš, tačiau kol kas esą jei ir bus kokių nuostolių, „proto ribų“ jie neperžengs.

„Aš manau, kad ten viskas vyksta tvarkingai. Žinoma, jie turi didžiulių problemų, bet nemanau, kad lietuviams ten grėsminga“, – sako jis.

Lietuvos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Graikijoje Artūras Žurauskas sako, kad Graikijoje yra keletas labai rimtų valstybės įmonių, kurias lyg ir planuoja ateityje privatizuoti, bet jų Lietuvos verslininkai neįkąs.

Graikijos finansinės problemos ir šalies nemokumo rizika tiesiogiai liečia ir Lietuvos gyventojus – dalis būsimosios jų pensijos nukreipta būtent į šios Viduržemio jūros šalies obligacijas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius