Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos verslo konfederacija palaiko MMA didinimą etapais

Lietuvos verslo konfederacija (LVK) kreipėsi į Vyriausybę, palaikydama Lietuvos banko siūlymą minimaliąją mėnesinę algą (MMA) 2023 metais didinti etapais, rašoma LVK pranešime žiniasklaidai.
Andrius Romanovskis
Andrius Romanovskis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Ekonominių iššūkių akivaizdoje verslas supranta, kad pažeidžiamiausių darbuotojų atlyginimai turi didėti. Tačiau, atsižvelgus į energetinius iššūkius, su kuriais šiuo metu bando dorotis verslas, ir žemyn peržiūrimas ekonomines prognozės, racionaliausias sprendimas būtų MMA didinti etapiškai“, – teigė LVK prezidentas Andrius Romanovskis.

LVK primena, kad paskutinių derybų Trišalėje taryboje metu buvo fiksuotos skirtingos socialinių partnerių nuomonės – pasiūlymą MMA didinti etapiškai ieškodama galimo kompromiso su profesinėmis sąjungomis palaikė tik LVK.

Jei būtų pritarta Lietuvos banko pasiūlymui, 2023 m. sausį MMA galėtų didėti iki 799 Eur, o birželį, atsižvelgiant į ekonomikos raidą, MMA galėtų būti padidinta dar 89 eurais iki 888 eurų. Tokiu būdu per 2023 metus MMA padidėtų 21,6 procentų arba 158 eurais.

Trišalėje taryboje atstovaujamoms darbdavių organizacijoms ir profesinėms sąjungoms nesusitarus, sprendimą dėl kitų metų MMA dydžio priims Vyriausybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius