-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos vežėjai kitąmet turės perpus mažiau leidimų į Kazachstaną

Lietuvos vežėjai kitąmet turės 4500 dvišalių ir 1000 trišalių leidimų į Kazachstaną – perpus mažiau nei šiemet, pranešė nacionalinė vežėjų automobiliais asociacija „Linava“.
Mečislovas Atroškevičius
Mečislovas Atroškevičius

Abiejų šalių delegacijos Kazachstane sutarė, kad leidimų skaičius taip pat bus sumažintas ir Kazachstano vežėjams.

Pasak „Linavos“ generalinio sekretoriaus Mečislavo Atroškevičiaus, tokia situacija bus naudinga Lietuvos vežėjams, nes dabar Kazachstano vežėjai išnaudoja daugiau leidimų ir taiko mažesnes paslaugų kainas.

„Suderėtų trišalių leidimų Lietuvos vežėjams užtektų beveik metus, o trišalių – beveik pusantrų metų. O Kazachstano vežėjams dar iki metų vidurio greičiausiai baigsis gautos kvotos ir jie prašys papildomų“, – pranešime sakė M.Atroškevičius.

Kazachstano transporto inspekcijos duomenimis, rugsėjo 11 dieną Lietuvos vežėjai buvo panaudoję 789 trišalių ir 1936 dvišalių leidimų, o Kazachstano vežėjai – apie 7,7 tūkst. dvišalių leidimų.

Praėjusią savaitę taip pat numatyti leidimai į Uzbekistaną. Lietuvos vežėjai 2020 metais turės 900 trišalių ir 400 tranzitinių leidimų, Uzbekistano vežėjai – 500 trišalių ir 800 tranzitinių leidimų.

Krovinių pervežimai tarp Lietuvos ir Uzbekistano vyksta be atskirų leidimų, tačiau pervežimams tranzitu ir į trečiąsias šalis leidimai reikalingi, todėl kasmet nustatomas leidimų skaičius abiem šalims.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius