Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos vežėjai stringa eilėse į Rusiją

Rusijos muitininkams ėmus griežčiau tikrinti Latvijos vežėjus, sumažėjo per Latvijos ir Rusijos pasienio kontrolės punktus važiuojančių vilkikų skaičius, pradėjo ilgėti eilės, jose stringa ir Lietuvos vežėjai.
Anot vilkikų vairuotojų, jiems kur kas patogiau laukti aikštelėje net ir mokant po 43 litus, o ne „gyvoje“ eilėje gatvėje.
Anot vilkikų vairuotojų, jiems kur kas patogiau laukti aikštelėje net ir mokant po 43 litus, o ne „gyvoje“ eilėje gatvėje. / LŽ nuotr.

Rusijos muitininkai pirmadienį pranešė, kad kontrolė latviams bus sugriežtinta, antradienį jau pradėta tikrinti atidžiau, o tai atsisuko ir prieš Lietuvos vežėjus, rašo „Verslo žinios“.

„Padėtis jau bloga, pradėtas išsamus visų latvių tikrinimas, vėl kišasi Latvijos ir Rusijos pasienis. Rusai atlieka tą pačią procedūrą, kurią taikė Lietuvos vežėjams vasarą“, – teigė Lietuvos vežėjų asociacijos „Linava“ generalinis sekretorius Valdas Gilys.

Latvių duomenimis, antradienį Terechovo ir Burački pasienio punkte buvo jau 450 automobilių eilė.

„Tačiau dabar visi stos į eilę, nes pralaidumas kas valandą vis mažėja – per 12 valandų pervažiavo tik 30 mašinų, tad aišku, kad eilės kaupsis, nes kroviniai, kurie pakrauti Vakarų Europoje, dar važiuoja“, – teigė V.Gilys.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius